Aviapoliksessa kokeillaan kahta uutta liikkumisen palveluratkaisua syksyllä 2018

Perille asti -hankkeen ensimmäiset kokeilut Vantaalla ovat käynnissä.  Syksyllä 2018 Aviapoliksessa kokeillaan kahta uutta markkinalähtöistä liikkumisen palveluratkaisua matkailijoille ja työmatkaliikkumiseen.

Aviapolis -reitit innostavat matkailijaa tutustumaan alueen kohteisiin 

Aviapolis -reitit applikaatio palvelee alueen hotelleissa asuvia matkailijoita loka- joulukuun ajan. Tavoitteena on innostaa matkailijaa tutustumaan alueen kohteisiin kävellen, juosten ja pyöräillen – ilman huolta eksymisestä.  Tällä hetkellä ääniohjattujareittejä on tarjolla suomeksi ja englanniksi. Syksyn aikana reitit kääntyvät myös kiinaksi ja japaniksi.  Aviapoliksen reitit suunnitellaan yhteistyössä kokeiluun osallistuvien hotellien, kokeilun toteuttajan ja Vantaan kaupungin kanssa. Aviapolis reitit- palvelun toteuttaa Appsipaja Oy.

Taitto- ja sähköpyöriä palveluna Aviapoliksen yrityksille

Toisessa kokeilussa testataan pyöräpalveluna – konseptin toimivuutta ja kiinnostavuutta Aviapoliksen alueen hotelleissa ja yrityksissä.

Työmatkaliikkumisen osalta kokeilu tarjoaa mahdollisuuden testata työmatkapyöräilyn houkuttelevuutta yrityksessä. Voisiko työmatka-autoilulle löytyä ympäristöystävällisempi, kustannustehokkaampi ja kiinnostava vaihtoehto esimerkiksi julkinen liikenne ja taittopyörä -yhdistelmästä?  Kokeilussa testataan Bikefy – palvelua, jossa työntekijät käyttävät taitettavia sähköpyöriä työmatkaliikkumiseen syys – marraskuussa.

Aviapoliksen hotelleille kokeilu tarjoaa mahdollisuuden testata ”avaimet käteen”-pyöräpalvelu. Taitto – ja sähköpyöriä varusteineen on tarjolla hotellin asukkailla syys- joulukuun aikana.

Aviapolis kokeiluympäristönä 

Aviapolis on Suomen nopeinten kasvava yritysalue, jossa työskentelee yli 37 000 ihmistä. Sijainti Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentoaseman kainalossa on tehnyt siitä myös suositun bisnes- ja vapaa-ajan matkailukohteen. Aviapoliksessa matkailijoita palvelee kymmenen hotellia. Alueella on myös useita matkailijoita kiinnostavia kohteita. Kansainvälisestikin tunnettu ja nopeasti kehittyvä   lentokenttäkaupunki tarjoaa erinomaisen ympäristön uusien liikkumisen ratkaisujen markkinaehtoiseen testaamiseen.

 Perille Asti -hankeen tavoitteena on löytää markkinalähtöisesti uusia, älykkäitä ja kestäviä liikkumisen palveluratkaisuja erityisesti matkailualan yritysten hyödynnettäväksi. Uudet palvelut täydentävät nykyistä liikennejärjestelmää tarjoten käyttäjälle entistä kestävämpiä ja sujuvampia liikkumispalveluja pääkaupunkiseudulla.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017 – 2019.

Lisätiedot: Perille Asti -hanke, asiantuntija Riikka Ikonen, riikka.ikonen@vantaa.fi, p. 043 825 9273
@PerilleAsti, #perilleasti, #6aika

Uutiset
11.6.2021 Neuvontaa ja apua omistajanvaihdoksiin
8.6.2021 Nyt kuunneltavissa!
1.6.2021 Food ecosystem meeting June 17th, 14:30 to 16:30 online
28.5.2021 Vantaan keskustojen elinvoima edelleen hyvällä tasolla
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa