Miksi Vantaa?

Vantaa on elinvoimainen ja kasvava, väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Vantaa on kansainvälinen kasvun keskus ja monilla mittareilla mitattuna kehityksen kärjessä: paras, nopein ja ketterin. Kaupunki on työpaikkakehityksen ykkönen ja maan sisäisen muuttoliikkeen kärkipaikoilla. Suomen nopeimmin kasvava yritysalue Aviapolis on Vantaan ja muun maan talouden veturi.

Business-kaupunkina Vantaa on innovatiivinen, innostava ja kansainvälinen. Sen tavoitteena on olla Suomen yritysmyönteisin kaupunki. Vantaalla yritykset saavat hyvän startin, kasvavat ja kehittyvät. Kaupungin ainutkertainen sijainti ja saavutettavuus tuovat alueelle kunnianhimoisia yrityksiä ja osaavaa työvoimaa. Tällä hetkellä Vantaalla toimii yli 10 000 yritystä, jotka tarjoavat yli 100 000 työpaikkaa.

Vantaalla tehdään joka päivä töitä sen eteen, että yritykset menestyvät. Lue, miksi Vantaa on paras valinta sinulle ja yrityksellesi, ja liity menestyjien joukkoon!

Katso video!

Vantaa on yrityspalveluiltaan ylivoimainen

Vantaalla yrittäjä ei jää yksin. Monien toimijoiden tarjoamat yrityspalvelut luovat vahvan verkoston yrittäjän tueksi. Vantaan yrityspalvelut on keskitetty yhden katon alle, yrityspalvelukeskus Leijaan. Leija sijaitsee lähellä kauppakeskus Jumboa, osoitteessa Elannontie 3. Leijassa toimivat muun muassa Vantaan kaupungin elinkeinopalvelut, YritysVantaa, Kauppakamari ja Vantaan yrittäjät. Leijan palvelut kattavat yrityksen koko elinkaaren vaiheet. Leija onkin varsin ainutlaatuinen konsepti Suomessa.

Ota yhteyttä Vantaan yritysneuvojiin

Vantaa on saavutettavuudeltaan ykkönen

Keskeinen sijainti maan liikenneverkossa on Vantaan erityinen vahvuus. Helsinki-Vantaan lentoasema on kansainvälisen liikenteen kasvava logistinen solmukohta sekä portti idän ja lännen välissä. Helsinki-Vantaalla vierailee yli 16 miljoonaa matkustajaa vuosittain ja 90 % Suomen lentoliikenteestä menee sen kautta. Tikkurilan asemakeskus DIXI on Suomen toiseksi vilkkain juna-asema ja sen läpi kulkevat junat muun muassa Venäjälle. Vuonna 2015 liikennöinnin aloittanut Kehärata yhdistää toisiinsa Vantaan eri osat, lentoaseman ja Helsingin keskustan.

Toimitilat ja tontit  sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, valtaväylien kupeessa sekä julkisen liikenteen saavutettavissa. Aviapoliksen suuralue on ollut koko pääkaupunkiseudun vetovoimaisin toimitila-alue viimeisen vuosikymmenen ajan. Tänä aikana uutta toimitilaa on rakennettu yli 900 000 kem, jota lähelle pääsee vain Helsingin eteläinen suurpiiri. Uudelle rakentamiselle Vantaa tarjoaa poikkeuksellisen runsaasti tilaa. Kaupungin asemakaavat mahdollistavat yli 5 miljoonan lisätoimitilakerrosneliömetrin rakentamisen, josta puolet keskittyy Kehäradan uusille asemanseuduille.

Hae tontteja ja toimitilaa

Heureka Vantaa
Aviapolis Vantaa
Luonto vantaa
Clarion Vantaa

Vantaalta löydät osaavaa työvoimaa

Vantaa houkuttelee osaavaa työvoimaa ja kaupungin työpaikkaomavaraisuus on kasvanut jo yli 107 prosentin. Työpaikkoja on tällä hetkellä yli 100 000 ja määrä on koko ajan kasvussa. Ennusteiden mukaan pelkästään Aviapoliksen alueella on vuonna 2020 jopa 50 000 työpaikkaa.

Vantaan kaupungin yritysohjaamo auttaa yrityksiä löytämään osaavaa työvoimaa. Yritysohjaamo tarjoaa yrityksille ja muille työnantajille maksuttomia palveluita, joiden avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat.

Tutustu Vantaan rekrytointipalveluihin

Katso videolta vantaalaisia ajatuksia tulevaisuuden työelämästä

Vantaa on kaupan keskus

Vantaan ehdottomia vahvuuksia on sen elinkeinorakenteen monipuolisuus. Merkittävin yksittäinen toimiala on kauppa, jonka lisäksi palvelut, rakentaminen, varastointi ja logistiikka ovat keskeisiä toimialoja. Vantaata voidaankin kutsua Suomen kaupan pääkaupungiksi.

Teollisuudella on Vantaalla pitkä historia ja tuotantolaitosten lisäksi Vantaalla on erilaisia elinkeinokeskittymiä. Esimerkiksi Vantaankoskella ja Aviapoliksessa toimii lukuisia kansainvälisiä korkean osaamisen toimijoita. Vehkalasta rakentuu puolestaan hyvää vauhtia pk-seudun seuraava suuri elinkeinoalue, jonka on mahdollista tarjota jopa 10 000 työpaikkaa.

Vantaa
Business Vantaa
Fazer vierailukeskus Vantaa
Vantaa syksy

Vantaa on hyvä kaupunki asua

Vantaa on myös hyvä ja turvallinen asuinalue. Lähellä oleva luonto ja laajat metsä-alueet, laadukkaat asuinympäristöt ja hyvät palvelut mahdollistavat hyvän elämisen. Vanhoja kaupunginosia kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa, ja paikallisuus ja aktiivisuus ovat Vantaalla voimissaan. Vantaa on myös yksi Suomen kansainvälisimmistä kaupungeista ja siellä voi kuulla yli 100 eri kieltä. Kaupungissa on monikulttuurista väestöä varten erittäin hyvät palvelut.

Vantaa kasvaa ja kehittyy koko ajan. Sen vanhat kaupunginosat tiivistyvät ja uudet alueet rakentuvat omaleimaisiksi. Esimerkiksi kesän 2015 asuntomessualue Kivistö on tulevaisuudessa pääkaupunkiseudun moderni uusi keskus ja Leinelä tarjoaa luonnon ja taiteen vuoropuhelusta syntyvää mukavaa asumista Kehäradan varrella. Työpaikoistaan tunnetulta Aviapolis-alueelta löytyy asumista moneen makuun, tutustu esimerkiksi Kartanonkosken värikkääseen puutarhakaupunkiin.  Vantaan hallinnon keskus, Tikkurila, jatkaa kasvuaan ja alueelle nousee uusia asuntoja.  Vanhat kaupunginosat Myyrmäki, Martinlaakso, Korso ja Koivukylä rakentuvat entistä kaupunkimaisemmiksi ja viihtyisimmiksi.

Tervetuloa Vantaalle!

TUTUSTU VANTAASEEN:

 • VANTAAN KAUPUNKI

  Vantaan kaupungin virallinen verkkosivusto.

 • VANTAA-KANAVA

  Elämää Vantaalta videoiden muodossa.

 • VISIT VANTAA

  Mitä tehdä, nähdä ja kokea Vantaalla?

 • TIETOA VANTAASTA

  Tilasto- ja tutkimustietoa Vantaasta aihealueittain.

Business Vantaa