Finwe Oy mukaan digitaalinen kohtaaminen palveluasumisessa -kokeiluun

Myyrmäen vanhustenkeskuksessa kokeillaan uutta teknologiaa asukkaan ja hänen läheisensä etäyhteydenpidossa. Loka-joulukuulle ajoittuvassa digitaalisen kohtaamisen kehittämiskokeilussa kokeillaan 360°-kamerateknologiaa yhdistettynä suuremmalta kuvaruudulta katsottavissa olevaan videopuheluun.

 

Uuden teknologian avulla tavoitellaan aidompaa läsnäolon kokemusta ja helppokäyttöisyyttä etäyhteyksin toteutuvaan yhteydenpitoon. Kehittämiskokeilussa kokeillaan ja kehitetään iäkkään tarpeet huomioivia yhteydenpidon ja kohtaamisen tapoja, joiden avulla mahdollistetaan asukkaiden sosiaalinen osallisuus ja osallistuminen merkitykselliseen toimintaan.

 

 

Kehittämiskokeilu tehdään yhteistyössä Finwe Oy:n kanssa, joka tarjoaa kokeilussa käytettävät laitteet ja yhteydet. Digitaalinen kohtaaminen palveluasumisessa -kehittämiskokeilu on yhteiskokeilu, jossa Vantaan kaupungin lisäksi mukana ovat Oulun kaupunki ja Oulun yliopisto. Kokeilu on osa sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla toteutuvaa 6Aika: Co-Created Health and Wellbeing (CoHeWe) -hanketta.

 

Lisätiedot:

Sari Helenius

CoHeWe Vantaan osahankkeen projektipäällikkö

Talous- ja hallintopalvelut / Kehittämisyksikkö

040 357 0313

sari.helenius@vantaa.fi

Pirjo Randelin

Asumispalvelujen päällikkö

Vanhus- ja vammaispalvelut / Erityisasuminen

040 579 5780

pirjo.randelin@vantaa.fi

 

Uutiset
15.4.2021 Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4.
13.4.2021 Miten tukea monikielistä työyhteisöä? - webinaari
13.4.2021 Talent Vantaa auttaa löytämään kansainväliset osaajat
31.3.2021 6Aika ja kokeilujen Vantaa: Kokeiluissa kääritään hihat
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa