Finwe Oy mukaan digitaalinen kohtaaminen palveluasumisessa -kokeiluun

Myyrmäen vanhustenkeskuksessa kokeillaan uutta teknologiaa asukkaan ja hänen läheisensä etäyhteydenpidossa. Loka-joulukuulle ajoittuvassa digitaalisen kohtaamisen kehittämiskokeilussa kokeillaan 360°-kamerateknologiaa yhdistettynä suuremmalta kuvaruudulta katsottavissa olevaan videopuheluun.

 

Uuden teknologian avulla tavoitellaan aidompaa läsnäolon kokemusta ja helppokäyttöisyyttä etäyhteyksin toteutuvaan yhteydenpitoon. Kehittämiskokeilussa kokeillaan ja kehitetään iäkkään tarpeet huomioivia yhteydenpidon ja kohtaamisen tapoja, joiden avulla mahdollistetaan asukkaiden sosiaalinen osallisuus ja osallistuminen merkitykselliseen toimintaan.

 

 

Kehittämiskokeilu tehdään yhteistyössä Finwe Oy:n kanssa, joka tarjoaa kokeilussa käytettävät laitteet ja yhteydet. Digitaalinen kohtaaminen palveluasumisessa -kehittämiskokeilu on yhteiskokeilu, jossa Vantaan kaupungin lisäksi mukana ovat Oulun kaupunki ja Oulun yliopisto. Kokeilu on osa sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla toteutuvaa 6Aika: Co-Created Health and Wellbeing (CoHeWe) -hanketta.

 

Lisätiedot:

Sari Helenius

CoHeWe Vantaan osahankkeen projektipäällikkö

Talous- ja hallintopalvelut / Kehittämisyksikkö

040 357 0313

sari.helenius@vantaa.fi

Pirjo Randelin

Asumispalvelujen päällikkö

Vanhus- ja vammaispalvelut / Erityisasuminen

040 579 5780

pirjo.randelin@vantaa.fi

 

Uutiset
15.10.2020 Kasvuklinikka: Uutta päin - kasvua liiketoimintaan!
1.10.2020 Tervetuloa Vantaankoski-foorumiin 29.10.2020
1.10.2020 The Urban Tech Demo Day 2020
29.9.2020 Kaupungit, yritykset ja asukkaat yhdessä hiilineutraaliutta tavoittelemaan
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa