Forsman tea Suomen ensimmäisessä urbaanin ruuan yhteisössä

Forsman tea on suomalainen vuonna 1979 perustettu teetalo, joka omilla resepteillä valmistaa ja pakkaa teet Vantaalla.

Forsman teen perustaminen on lähtenyt halusta edistää suomalaista teekulttuuria ja tarjota suomalaisille parempaa teetä. Yli 40 vuoden aikana Forsmanin teeväki on ollut kouluttamassa ravintola-alan ammattilaisia ja opiskelijoita, ja teen kuluttajia.

Samassa ajassa on kertynyt 500 irtoteen valikoima, josta löytyy makunystyröitä hiveleviä sekoituksia kuten runsaan hedelmäinen Paratiisi Sencha, lämmittävän mausteinen Chai Latte ja klassikko Earl Grey. Uusimmat reseptit saavat makunsa Lapin puhtaasta luonnosta, joissa on mm. nokkonen, katajanmarja ja pakuri ollut edustettuna.

Upeita maustamattomia laatuja on vaativampaankin teen ystävän makuun. Muun muassa First Flush-sato Darjeelingista on ollut kevään kohokohta monelle useamman vuoden ajan.

Kuvassa Pur Erh-teekakkuja

Forsmanin teevalikoimassa ovat kaikki teelajikkeet edustettuina – musta, vihreä, valkoinen, harvinainen keltainen ja Suomessa kovaa vauhtia trendaavat oolong- ja fermentoitu Pu Erh- teet. Valikoimasta löytyy teiden lisäksi myös useita erilaisia hedelmä- ja yrttihaudukkeita, joista tunnetuimpia lienevät Rooibos ja Yerba mate. Muita kokeilemisen arvoisia tuttavuuksia ovat esimerkiksi Honeybush ja Hibiskus. Forsman tean valikoimasta löydät kasvavin määrin useita Luomu- sekä Reilun kaupan teitä.

 

 

Forsman Teemyymälä sijaitsee Suokalliontiellä. Se on teenjuojan paratiisi, johon sekä kuluttajat että jälleenmyyjät ovat tervetulleita. Teeostosten lisäksi myymälässä järjestetään teekoulutuksia/maisteluja, joissa kahvin juojatkin ovat innostuneet teen juonnista. Teetilaisuuksia voi varata kuka tahansa ja ohjelmaa voi muokata osallistujien mukaan.

 

 

Urbaanin ruuan yhteisö

Urbaania ruokaa yli toimialarajojen

HKScan on mukana Suomen ensimmäisessä urbaanin ruuan yhteisössä. Yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat.

Yhteisön tavoitteet

Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.

Omistatko ravintolan, kasvatatko viljaa, työskenteletkö teollisuudessa?

Jos toimit ravitsemisalalla ja haluat jalostaa ideoitasi, liity Urbaanin ruuan yhteisöön!

Porukasta saat buustia toimintaasi. Ja pääset tekemisiin samanhenkisten ihmisten kanssa. Urbaanin ruuan ja juoman tuottajien ja niistä nauttivien.

Jos haluat tietää, mitä kaikkea voit saada  yhteistyöstä, jatka lukemista täältä!

Maistelemaan Vantaa-menuta – seuraa etenemistä somessa

Urbaanin ruuan yhteisön ensimmäinen tuotos on yhteisvoimin kehitetty kolmen ruokalajin menu, joka oli tarkoitus julkaista ensimmäisen kerran Vantaa päivänä 15.5.2020 sekä sen jälkeen tuoda myyntiin yhteistyöravintoloissa aina juhannukseen asti.

Kun haluat lukea lisää Vantaa-menusta klikkaa tänne

 

 

 

 

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa