Haluaisiko yrityksenne osallistua International Talent -ohjelmaan?

Haluaisitko päästä tutustumaan alasi kansainvälisiin tutkinto-opiskelijoihin, kasvattaa kulttuurien ja kielten osaamistasi, haastaa itsesi ja kehittää kulttuurienvälisiä vuorovaikutuksen ja ohjauksen taitojasi? International Talent -ohjelmaan osallistumalla tämä on mahdollista sinulle ja tiimillesi.

Jo kolmessa korkeakoulussa (Helsingin yliopisto, Aalto ja Hanken) pilotoitu International Talent -ohjelma on mentorointiohjelma, joka yhdistää keskenään saman alan kansainväliset opiskelijat ja työnantajat.

Opiskelijat pääsevät ohjelmassa järjestettävien mentorointisessioiden kautta oppimaan heille kiinnostavan työnantajan toimialasta, työskentely-ympäristöstä ja työtehtävistä sekä kasvattamaan kullanarvoisia verkostoja työelämään. Työnantajalle ohjelmaan osallistuminen on puolestaan erinomainen keino saada ja kerätä opiskelijoilta tuoreita näkemyksiä ja akateemista tietoa, parantaa henkilöstön kielitaitoa ja kulttuurituntemusta sekä rakentaa myönteistä työnantajamielikuvaa opiskelijoiden ja sidosryhmien keskuudessa. Opiskelijoiden kanssa toteutettavaan mentorointiin voi yhdistää myös esimerkiksi kehittämisprojektien ideointia.

Yhtä työnantajaorganisaatiota kohden kootaan noin 5–8 opiskelijan ryhmä soveltuvalta opintoalalta. Mentorointiohjelma kestää noin puoli vuotta, jonka aikana ryhmä tapaa toisiaan 4–5 kertaa (tarvittaessa etänä). Työnantaja voi muokata tapaamisille haluamansa sisällön. Parhaimmillaan ohjelma voi johtaa yhteistyöhön myös ohjelman jälkeen, mutta velvoitetta tähän ei ole.

Hakuaika mentoriorganisaatioksi pääkaupunkiseudun International Talent -ohjelmiin on käynnissä NYT. Haku on avoinna elokuun loppuun saakka. Varsinaiset ohjelmat käynnistyvät loppusyksystä (marraskuu 2021).

International Talent -ohjelmien osallistujien kokemuksiin ja lisätietoihin voit tutustua korkeakoulujen verkkosivuilla (linkit alla) tai olemalla yhteydessä Lotta Björniin lotta.bjorn@vantaa.fi.

Helsingin yliopisto

Hanken

Aalto

Uutiset
20.7.2021 Osaamisen johtaminen ohjaamaan uuden teknologian hyödyntämistä
5.7.2021 SuomiAreena 16.7.2021: Uuden teknologian hyödyntämiseen tarvitaan osaava ammattilainen
28.6.2021 Kaupunkiviljelykokeiluista vauhtia omaan tuotekehittelyyn
23.6.2021 Työntekijävalinnassa ratkaisevat koulutus, kielitaito ja asenne, ei syntyperä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa