Kaksipaikkaista, päästötöntä Scouter-sähköpolkupyörää kokeiltiin Vantaan Aviapoliksessa!

6Aika-kokeilulla pyrittiin selvittämään sitä, että voidaanko saavutettavuutta parantamalla kasvattaa Vantaan matkailukohteiden asiakasvirtoja. Kokeilun pyrkimyksenä oli aktivoida Vantaalla olevia matkailijoita tutustumaan paikalliseen palvelu- ja elämystarjontaan ja validioida sähköpyörän liiketoiminnan potentiaalia sekä esitellä uusi ja kestävä liikkumisratkaisu olemassa olevan liikkumisjärjestelmän rinnalle tarjoamalla aitoa kaupunkiympäristöä kokeilun alustaksi.

2. – 5.1.2020 järjestetyn kokeilun aikana kaupunkilaisia ja matkailjoita kuljetettiin lentokenttähotelleista Jumboon ostoksille ”free taxi” –periaatteella. Kokeilussa kuljettaja tarjosi aktiivisesti kuljetusmahdollisuutta mukana olevien hotellien asiakkaille sekä keräsi asiakaspalautteen ajon aikana tai heti sen jälkeen. Noin 50 kokeilijaa antoi palautetta lähiliikkumisesta Scouter-sähköpyörällä. Suurin osa kokeilijoista piti Scouteria mukavana tai jopa erittäin mukavana liikkumisvälineenä. Käyttäjien oman arvion mukaan he voisivat maksaa laitteesta vuokraa 0,40-1,20 eur/minuutti.

 

Kokeilun myötä yhteistyökumppanien välillä vahvistui yhteinen tahto ja näkemys päästöttömien liikkumisratkaisujen kehittämiseksi ja järjestämiseksi. Mikäli päästöttömiä ratkaisuja, kuten Scouter-sähköpolkupyörä, otetaan käyttöön laajemmin, voi yhteistyökumppanien (hotellit, kauppakeskukset) kiinnostavuus etenkin vastuullisten kuluttajien keskuudessa lisääntyä. Tämä osaltaan voi edelleen ohjata koko matkailualaa päästöttömien ratkaisujen käyttöönotossa. Jokainen onnistunut kokeilu vahvistaa päästöttömien ratkaisujen roolia esimerkkien avulla ja edistää ilmastonmuutoksen hidastumista omalta osaltaan.

Kokeilu herätti mielenkiintoa myös mediassa ja juttu pääsi niin HS- Vantaan liitteeseen  https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000006371172.html kuin MTV:3 uutisten loppukevennykseenkin. https://www.mtvuutiset.fi/video/prog1196846#gs.x529ah

 

Artikkelin on kirjoittanut

Susanah Aalto, projektiasiantuntija Perille asti -hanke, Vantaan kaupunki

 

Kokeiluun osallistuneet yhteistyökumppanit

Rolan Oy – operaattori. Scouterin kuljettajat

Clarion hotelli – Rajapinta loppukäyttäjien löytämiseen, lisäpalveluita asiakkaille

BonusInn hotelli – Rajapinta loppukäyttäjien löytämiseen, lisäpalveluita asiakkaille

Kauppakeskus Jumbo – esimerkki yhdestä Aviapoliksen alueen kohteesta, jonka saavutettavuutta haluttiin parantaa kokeilussa

Vantaan kaupunki – Kokeilun koordinaattori ja fasilitaattori sekä mediayhteyksien hallinta

Scouter Mobility Oy – Laitetoimittaja ja hankkeen toteutuksen vastuuosapuoli

Kokeilu oli osa 6Aika perille asti -hanketta, jossa etsitään uudenlaisia liikkumisen palveluja. Hankkeessa ovat mukana Vantaan lisäksi Helsinki ja Espoo.

Lisätietoja:

Mira Rajalakso

Perille Asti -hanke, projektipäällikkö

Kasvupalvelut, Vantaan kaupunki

+358 43 825 9273

mira.rajalakso@vantaa.fi

sekä

Petri Pitkänen, Toimitusjohtaja

Scouter Mobility Oy

+358 50 486 7487

pete@scouter.fi

Perille asti –hankeessa haetaan ja kokeillaan markkinalähtöisiä älykkäitä liikkumisratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön. Tavoitteena on helpottaa liikkumista ja parantaa kohteiden saavutettavuutta. Vantaalle haetaan erityisesti ratkaisuja, joilla sujuvoitetaan stopover – matkailijoiden pääsyä kohteisiin sekä työmatkailijoiden ja asukkaiden liikkumista voimakkaasti kasvavalla Aviapoliksen alueella. Perille Asti – hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017 – 2020.

Uutiset
3.12.2021 MUUVO - muutosvoimaa osaamisesta
2.12.2021 Vantaalaisissa yrityksissä tarvetta kansainvälisiin rekrytointeihin
17.11.2021 Get to know our International Talent - Barbora Kachlíková
9.11.2021 Yritys, kaipaatko tukea toimintaasi? Osallistu Talent Vantaan yrityswebinaareihin!
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa