Klusterin tavoitteena on muodostaa Vantaasta Suomen ruokapääkaupunki. Olemme jo tällä hetkellä ruokalogistiikan huippuosaaja
laadullisesti ja määrällisesti. Meillä on ylivertaisia ruokabrändejä (mm. Fazer), tulevaisuuden megatrendeihin nojaavia startupeja,
mielenkiintoisia yhteisöjä (mm. Yhteinen pöytä, Urban Farm Lab, Vantaa-menu) ja ympärillä pääkaupunkiseudun alan
huippututkimusta ja koulutusta.

Kytkemme klusteriyhteisön tarjonnan kiinni lentoaseman matkailijavirtaan mm. Stopoverguide -mobiilisovelluksen avulla.
Meneillään on jo useita pilotteja mm. panimo ja paahtimoaloilla ja uusia kohteita haetaan jatkuvasti.

Mitä yritykseni saa ruokaklusterin toiminnasta?

               1. Säännöllisiä tapaamisia ruoka-alan toimijoiden, paikallisten korkeakoulujen

               ja kaupungin edustajien kanssa

               2. Ideoita ja näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen, mahdollisuuksia uusien

               yhteistyökuvioiden syntymiseen

               3. Markkinointiyhteistyötä

 

Ajankohtaista klusterityössä:

Kaupunkiviljely

Hakunilaan sijoittuvissa kokeiluissa yritykset pääsevät testaamaan kaupunkiviljelyratkaisujaan vantaalaisiin taloyhtiöihin. Kokeiluissa kaupunki toimii aitona kokeiluympäristönä ja vantaalaiset asukkaat uusien ratkaisujen kokeilijoina. Lue lisää täältä.

Food Center 

Vantaalle rakentuvan Foodcenterin tavoitteena on tuoda erikokoisia yrityksiä ja oppilaitoksia yhteen urbaanin ruoan demotuotannon, yhteisötyötilojen ja paikan päällä tuotetun ruoan merkeissä.

 

Onnistumisia matkan varrelta

Vantaa-menu

Vantaa-menu on ruokayhteisön ensimmäinen yhdessä kehitetty tuote, paikallisesta ja lähiruuasta koostuva kolmen ruokalajin kokonaisuus, jonka ideoivat vantaalaiset yritykset itse. Vantaalaisilla ruokasektorin toimijoilla oli tarve nostaa esiin vantaalaista ruokakulttuuria, alan osaamista sekä vastata ajankohtaisin haasteisiin kuten kestävien ruokatuotteiden tarjoamiseen. He halusivat kehittää aidosti vantaalaisen ruokatuotteen sekä lentokentän alueen kansainvälisille matkailijoille, että pääkaupunkiseudun lähimatkailijoille. Vantaa-menu on parhaillaan ehdolla Hungry for Finland -ruokamatkailukisan finaalissa. Menu tullee tarjolle vuoden 2021 aikana. Lue lisää täältä.

Panu Vuorimaa

Kehen voin ottaa yhteyttä, jos haluan mukaan?

Erityisasiantuntija Panu Vuorimaahan panu.vuorimaa@vantaa.fi. Klusteritiimiä vetävällä Vuorimaalla on kokemusta niin kaupallisesta toiminnasta kuin liiketoiminnan kokonaisvastuusta VAASAN-konsernissa, Lantmännen Cerealiassa sekä Sinebrychoffilla.

Business Vantaa