Kerrosviljelyä ja paikallista ravintolatoimintaa Urbaanin ruuan yhteisössä

Little Gardenin kerrosviljelmä toimii Metropolia-ammattikorkeakoulun kampuksella teollisuushalissa, sisäruokatuotannon testilaboratoriossa. Urbaani viljely on tulevaisuuden viljelytekniikka, joka luo kiertotalousratkaisuja uusien ruoantuotantoteknologioiden avulla. Täällä toimii yhteistyössä muitakin urbaanin ruoantuotannon edelläkävijäyrityksiä kuten Siukkula Oy, joka kasvattaa aeroponisia perunoita, Redono Oy, joka vesiviljelee levää ja humalaa, EntoCube Oy kokeilee ruokahyönteisiä, Helsieni Oy osterivinokkaita sekä Little Garden Oy kerrosviljeltyjä yrttejä, versoja ja salaatteja.

Näitä voimakkaan makuisia versoja, yrttejä ja pikkusalaatteja myydään reko-ruokaringeissä ja noin kymmenessä lähialueen kaupassa.

Katso lista K-Supermarketeista joista voit ostaa Little Gardenin tuotteita – Lisäksi yritys toimittaa lehtivihanneksia suoraan myös ravintoloille sekä kotitalouksille REKO-ruokarinkien kautta.

 

Sekä kylmänä että kuumana toimiva ”Versowokki”-rasia löytyy mm. Myyrmannin cittarista.

 

 

Kerrosviljely on kasvihuoneviljelyn moderni versio, jossa kaikki kasvin elinkaaren ja tuotantoketjun vaiheet kuluttavat minimaalisesti luonnonvaroja. @littlegarden_verticalfarming tunnisteella voit tutustua enemmän teknologisiin ratkaisuihin, viljelijän arkeen, ruokavinkkeihin sekä antaa palautetta ja osallistua keskusteluun tulevaisuuden ruoasta.

 

Little Garden on on syntynyt halusta edistää reilua, kannattavaa ja ympäristöystävällistä ruoantuotantoa. Lähivuosien tavoitteena yrityksellä on kasvaa merkittäväksi ympäristöystävällisen, laadukkaan, kohtuuhintaisen ja turvallisen lähiruoan tuottajaksi niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

 

Ravintola Wandas ja Pub Waski

Ravintola Wandaksen buffetpöydän lounasvalikoima on tehty teemalla ”Heinäkuun hitit”. Lounasta saa toki edelleen myös mukaan.

Noutopöytä on koostettu asiakkaiden suosimista lounasvaihtoehtojen kirjosta. Noutopöydässä tarjoillaan heinäkuussa  mm. Kievin kanaa, burgeribuffaa, leikkeitä, lohta, lihapullia, possunposkia, silkkapihvejä, lasagnea jne… Tuore ja monipuolinen salaattipöytä alkuun sekä keitto ja jälkkäri kruunaavat päivän tärkeimmän aterian.

À la Carte listalta löydät herkkuja joka makuun, sisäfileestä kesäisiin salaatteihin, burgereista risottoon tai pizzasta vaikka siikaan sekä omat annokset lasten makuun. Erikoisuutena tarjoillaan päivän burgeri Roslundin rotukarjapihvillä.

Uuden panimosopimuksen myötä on lähdetty työstämään uutta juomalistaa ja tekemään sitä tämän päivän kysyntää vastaavaksi, kuitenkin vanhoja ja vahvoja klassikoita unohtamatta. Pääpanimo on tästä lähtien suomalainen Olvi. Hieno, perinteinen ja kasvava yritys, joka tarjoaa mm. oluen ystäville hienoja peruslagereita, kuten Sandelsia, sekä upeita erikoisoluita.

Myös pitkään palvelleet talon viinit on vaihdettu astetta laadukkaampiin, vastuullisempiin viineihin. Australian Vintagen tunnetuimpiin viineihin kuuluu McGuigan-brändi joka on viinituottaja Etelä-Australiasta.

Tuottaja on erityisen tunnettu paitsi palkituista viineistään ja viinintekijästään, myös ympäristöasioihin omistautumisessa. Australian Vintage näyttääkin edelläkävijänä tietä Australian viiniteollisuudelle mm. sitoutumalla käyttämään 90 prosenttisesti uusiutuvaa aurinko- tai tuulienergiaa.

Uusi Pub Waski

Yrittäjävetoinen Wandas selvisi koronasta siirtymillä etälounaiden ja juhlapyhien ruokakassimyyntiin. Samaan aikaan oli lisäksi työn alla uusi ”koko kansan pubi”. Investoinnit ja remontoinnit söivät kassaa, kun tilanne maailmalla paheni. Yrittäjät päättivät kumminkin viedä määrätietoisesti Pub Waskin remonttia eteenpäin. Suunniteltu avauspäivä 1.4.2020 siirtyi hamaan tulevaan ja lisää lainaa oli otettava.

Yrittäjä Tom Puikkonen sai loistavaa julkisuutta pubille tavoittelemalla ennätystä virtuaalisella yhteislaululla ja noin kuukautta ennen varsinaista avauspäivää – 1.6.2020 – heillä oli jo tuhat Facebook tykkääjää. Helsingin Sanomat seurasi virtuaalisen yhteislaulun ennätystehtailua kiitettävällä tavalla. Lue siitä täältä

Waski lanseerattiin hienon virtuaalikeikan muodossa ja lopulta taidettiin tehdä myös Suomen ennätys yhteislaulussa. Neljän tunnin livestriimauksen järjesti Louhela Jam avaamattomassa Pub Waskissa toukokuussa.

Striimaus on vielä nähtävissä täällä

Pub Waski on Myyrmäen parhaalla paikalla sijaitseva koko kansan olohuone, joka tarjoilee perinteisiä pubi herkkuja laajan olutvalikoiman kera. Täällä voit nauttia live musiikista, pelata pelejä ja seurata urheilutapahtumia usealta näytöltä.

 

Urbaanin ruuan yhteisö

Urbaania ruokaa yli toimialarajojen

Sekä Little Garden, Metropolian Uban Farm Lab että ravintola Wandas ovat mukana Suomen ensimmäisessä urbaanin ruuan yhteisössä. Yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat.

Yhteisön tavoitteet

Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.

Omistatko ravintolan, kasvatatko viljaa, työskenteletkö teollisuudessa?

Jos toimit ravitsemisalalla ja haluat jalostaa ideoitasi, liity Urbaanin ruuan yhteisöön!

Porukasta saat buustia toimintaasi. Ja pääset tekemisiin samanhenkisten ihmisten kanssa. Urbaanin ruuan ja juoman tuottajien ja niistä nauttivien.

Jos haluat tietää, mitä kaikkea voit saada  yhteistyöstä, jatka lukemista täältä!

Maistelemaan Vantaa-menuta – seuraa etenemistä somessa

Urbaanin ruuan yhteisön ensimmäinen tuotos on yhteisvoimin kehitetty kolmen ruokalajin menu, joka oli tarkoitus julkaista ensimmäisen kerran Vantaa päivänä 15.5.2020 sekä sen jälkeen tuoda myyntiin yhteistyöravintoloissa aina juhannukseen asti.

Kun haluat lukea lisää Vantaa-menusta klikkaa tänne

 

Uutiset
20.1.2022 Yrityksille tietoa, näkökulmia, esimerkkejä ja tukea ilmastoasioihin
19.1.2022 How Vantaa became my home
13.1.2022 Ilmasto 💙 yritykset -webinaarisarja
11.1.2022 ”Get to know our International Talent Ali Basem Al-Darraji ”
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa