Kiikarissa kansainväliset markkinat?

Kansainvälistymis-, investointi- ja matkailunedistämispalveluita tarjoava Finpro ja innovaatiorahoitusta tarjoava Tekes yhdistyvät uudeksi toimijaksi Business Finlandiksi vuoden 2018 alussa. Business Finland rahoittaa ja auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan nopeammin ja kehittämään innovaatioistaan kansainvälisiä menestystarinoita.

Business Finlandin rahoitusta voi hakea, kun yritys on aloittamassa, laajentamassa tai uudistamassa kansainvälistä liiketoimintaa tai rakentamassa verkostoa, joka auttaisi yritystä kansainvälisessä liiketoiminnassa. Tukea saa myös, jos yritys on kohdannut kansainvälisellä markkinalla konkreettisen haasteen, johon tarvitsee asiantuntijan apua.

Rahoituksen määrä ja ehdot vaihtelevat, mutta pääsääntöisesti tuki on enintään 50 000 euroa eikä sitä tarvitse maksaa takaisin. Yrityksen omarahoitus osuus on 25-50% eli yrityksen täytyy itse rahoittaa osa toimenpiteiden kustannuksista.

Vantaalainen Lumir Oy tähtää kansainvälisille markkinoille

Yksi Business Finlandin rahoitusta hyödyntänyt yritys on vantaalainen Lumir Oy. Yritys kehittää akustiikkaratkaisuja, jotka vähentävät tilojen jälkikaikua. Kyseessä on biokuitupohjainen ruiskutettava pinnoite, jonka sideaineet ovat myös puupohjaisia. Tuote on turvallinen sisäilmaongelmien kannalta ja se sopii sekä yksityisiin että julkisiin tiloihin. Yritys on kovassa kasvussa – myynti tuplaantui viime vuonna ja tänä vuonna käy samoin.

Nyt Lumir Oy:n tähtäimessä on kansainvälistyminen, jota on vauhditettu Business Finlandin kasvuohjelman kautta. Business Finlandin tarjoamien verkostojen avulla on kehitetty yhteisiä tuotteita ja käyty arvokkaita keskusteluja yritysten kehittämisestä. Kasvuohjelman pitchauskoulutus toi tulosta kun yritys pokkasi voiton PulPaper 2018 –tapahtumassa. “Kasvuohjelmasta saimme arvokasta tietoa kansainvälisistä markkinoista sekä asiantuntija-apua uusien vientimarkkinoiden löytämiseen, kertoo Lumir Oy:n toimitusjohtaja Marko Makkonen.

Onko kansainvälistyminen sinun yrityksessäsi ajankohtaista? Asiantuntija-apua rahoituksen hakemiseen on saatavilla. Ota rohkeasti yhteyttä linkistä löytyvällä lomakkeella: https://yhteydenotto.team.finland.fi/yhteydenotto

Yhteydenotto kattaa kaikki Team Finland –toimijat samalla kertaa eli Finnveran, Business Finlandin, Ulkoministeriön sekä ELY-keskukset sekä TE-toimistot.

Uutiset
20.1.2022 Yrityksille tietoa, näkökulmia, esimerkkejä ja tukea ilmastoasioihin
19.1.2022 How Vantaa became my home
13.1.2022 Ilmasto 💙 yritykset -webinaarisarja
11.1.2022 ”Get to know our International Talent Ali Basem Al-Darraji ”
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa