Kokeiluhaku auki! Etsimme älykästä ratkaisua työmatkaliikkumiseen Aviapoliksessa

Vantaan kaupunki etsii kokeiltavaksi uutta työmatkaliikkumisen palvelua Aviapoliksen alueen työntekijöille. Kokeiluhaku (tarjouspyyntö) on auki  19.2. klo 12 asti Claudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Kokeilut ovat osa Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Nyt avautunut tarjouspyyntö keskittyy Vantaan Aviapoliksen saavutettavuuteen. Aviapolis on kansainvälinen lentokenttäkaupunki metropolialueen keskellä. Sen sijainti liikenteen solmukohdassa on tehnyt siitä pääkaupunkiseudun suurimman ja voimakkaimmin kasvavan yritysalueen ja työpaikkakeskittymän. Aviapoliksen alue tulee kehittymään voimakkaasti seuraavina vuosikymmeninä.

TAVOITE: TÖIHIN YHTEISELLÄ KIMPPAKYYDILLÄ

Kokeilussa tavoitellaan alueella jo liikennöivien henkilöautojen käyttöasteen lisäämistä; kimppakyyti/jaetut -kyydit palvelu kuljettaa samaan suuntaan menevät työntekijät määränpäähän yhteisellä kyydillä. Tarkoituksena on helpottaa työmatkaliikkumista vaihtoehtoisella ja täydentävällä palvelulla/ratkaisulla sekä samalla vähentää autoilusta syntyviä liikennepäästöjä. Kokeilun tavoitteena on myös kerätä käyttäjäkokemuksia ja tietoa kimppakyyti/jaetut kyydit -palvelun mahdollisuuksista alueella tulevaisuudessa.

Aviapoliksen alueen yrityksille toteutettiin joulukuussa 2018 liikkumistapatutkimus, johon osallistui lähes 400 Pakkalan alueella tai Tikkurilantiellä Viinikkalan alueen työntekijää. Tulosten perusteella alueen liikkumisessa korostuu henkilöautoilu. 58% vastaajista kulkee työmatkansa henkilöautolla yksin. Vastauksista voitiin kuitenkin päätellä, että joukkoliikenteellä, pyöräillen ja kimppakyydeillä on myös potentiaalia alueen työmatkaliikkumisessa. Kiinnostavaa on, että 45 % vastaajista näki kimppakyydit hyvin helppona ja mahdollisena vaihtoehtona työmatkaliikkumisessa. 44 % vastaajista näki joukkoliikenteellä liikkumisen joko hyvin helppona ja mahdollisena vaihtoehtona. Tarjouspyynnön liitteenä on tiivistelmä tutkimuksen tuloksista.

Palvelu

  • antaa mahdollisuuden pyytää ja tarjota kyytiä
  • on maksuton kokeilujakson aikana käyttäjille
  • käytettävissä puhelimella/päätelaitteella (Android ja IOS)
  • on suomeksi (englanti mahdollisena optiona)
  • kohderyhmänä on Aviapoliksen alueen työnantajayritykset/työntekijät
  • huomioi käyttäjän turvallisuuteen ja tunnistautumiseen liittyvät kysymykset

Ratkaisua kehitetään yhteistyössä yritysten sekä käyttäjien kanssa. Toteuttaja vastaa ratkaisun ylläpidosta ja päivityksestä koko kokeilujaksonajan. Kokeilun toteuttaja kerää ja raportoi käyttäjäpalautetta kokeilun aikana sekä sen jälkeen.

Kokeiluaika on 3-6 kuukautta ajanjaksolla 1.3.−31.8.2019. Tilaaja on varannut hankinnan toteuttamiseen enintään 10 000€ (ALV. 0%)

Tarjoa ratkaisuasi 19.2. mennessä

Tarjouspyyntöstä voi esittää kysymyksiä kirjallisesti hankintajärjestelmässä 7.2.2019 klo 12 mennessä.

Tarjous pyydetään toimittamaan 19.2.2019 klo 12 mennessä Claudia-hankintajärjestelmässä. Tarjoukset tulee toimittaa suomen tai englannin kielellä.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2019.

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa