Liity Suomen ensimmäiseen urbaanin ruuan yhteisöön

Vantaa Suomen ruokapääkaupungiksi, yhdessä!

Vantaalaisena ruoka-alan toimijana tiedät sen jo: Vantaa on Suomen ruokapääkaupunki.

Meillä kun valmistetaan, pakataan ja kuljetetaan enemmän ruokaa ja juomaa kuin missään muualla Suomessa. Suklaata syntyy Fazerin tehtaalla 100 000 kiloa vuorokaudessa. Lentoaterioita tehdään Finnair Kitchenin keittiössä 13 miljoonaa vuodessa. Hävikkiruokaa saapuu joka viikko 20 000 kiloa Yhteisen Pöydän terminaaliin, josta se jaetaan apua tarvitseville.

Tätä samaa on Vantaalla tehty jo sadat vuodet. Viljelty peltoja. Kasvatettu karjaa. Ruokittu ja juotettu ihmisiä kartanoissa ja kestikievareissa. Mietitty, mikä toimisi vielä paremmin. Ja menty kohti uutta.

Urbaania, vastuullista, ekologista. Ja kokeilevaa. Kuten UrbanFarmLabin ilmassa kiikkuvat perunat ja kahvinpuruissa kasvavat sienet.

Urbaanin ruuan yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat. Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.

Etusi urbaanin ruuan yhteisön jäsenenä

Ravitsemisalan toimijana saat monta etua, nämä:

  1. Urbaanin ruuan yhteisön jäsenenä luot itsellesi uutta toimintaa ja uusia tuotteita.
  2. Saat entistä parempaa pöhinää ja tunnettuutta.
  3. Näyt sinulle tärkeässä kohderyhmässä.
  4. Saat suoran kosketuksen vantaalaisiin ja Vantaalla asioiviin.
  5. Osallistut maksuttomaan asiakastutkimukseen.

Kaikki tämä on sinulle maksutonta.

Susanah ja Kaisa odottavat viestiäsi – soita tai postittele!

Projektiasiantuntija Susanah Aalto, 040 186 0591, susanah.aalto@vantaa.fi

Projektipäällikkö Kaisa Ahonen, 040 193 2177, kaisa.t.ahonen@vantaa

Susanah ja Kaisa työskentelevät Vantaan kaupungin Kasvun ekosysteemit -projektissa ja auttavat sinua saamaan kaiken irti yhteistyöstä Suomen ensimmäisestä urbaanin ruuan verkostosta.

 

Urbaanin ruuan yhteisön toimijat

 

 

 

 

Missä mennään nyt – lisätietoa videoista ja artikkeleista

VIDEO: Vantaa-menu: lähiruokaa paikallisten toimijoiden yhteistyönä

VIDEO: Vantaa-menu: yhteistyötä paikallisen ruoka- ja juomatoiminnan ympärillä

Uusin artikkeli

2.12.2020 Täällä julkaistaan Vantaa-menu käsikirja kehittäjille

31.7.2020 Vantaa-menussa maistellaan perinteitä ja uutuuksia

24.4.2020  Miltä maistuu Vantaa?

Aiemmat artikkelit

16.3.2020 Vantaa-menu reseptiikka

10.1.2020 Vantaa-menu-työryhmä

05.12.2019. Elävä yhteisö tukee Vantaan asemaa ruokapääkaupunkina

30-31.10.2019 Ruokaklusterin opintomatka Tukholman urbaanin ruuan ekosysteemiin

Matkaohjelma

Stokcholm – a leading Foodtech hub

20.8.2019 esiselvitys: Vantaalaisten yritysten kasvupotentiaalin kartoitus ja toimintasuunnitelma FPI Partners

 

Uutiset
2.12.2020 Vantaa-menu käsikirja kehittäjille
26.11.2020 Urban Tech solutions from Vantaa - iFarm
25.11.2020 Digi-Salama -hankkeesta tukea digiloikkaan
23.11.2020 Esineiden internet -kongressi joulukuussa Kiinassa, osallistu etäyhteydellä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa