Mahdollisuuksia kansainvälisten osaajien löytämiseen keväällä 2021

Eihän yrityksenne kasvu pysähdy osaajapulaan? Tuoreet yrityskyselyt osoittavat, että yritysten osaajapula ei ole kadonnut koronan aikana. Huomio sanalla osaajapula, sillä osaajatarpeet kohdistuvat yhä useammin juuri korkeaa erityisosaamista vaativiin tehtäviin. Kansainvälisten osaajien asiantuntemus tarjoaa tähän väylän, jonka mahdollisuudet kannattaa tutkia tarkoin.

Pääkaupunkiseudulta löytyy paljon lahjakkaita entry- ja senior-tason ulkomaalaistaustaisia osaajia, joilla kuitenkin on vaikeuksia tavoittaa suomalaisia yrityksiä johtuen mm. suomen kielen ja verkostojen puutteista.

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään nämä osaajat. Tutustu alla kevään tilaisuuksiin, joissa tavoitat kansainvälisiä osaajia.

Junior-osaajia Suomesta (25.3.2021)

Business Finland ja EK järjestävät virtuaalisen Finnish Companies meet Talents -matchmaking-tapahtuman 25.3. klo 9–13, jossa suomalaiset yritykset sekä Suomessa olevat kansainväliset osaajat kohtaavat.

Tapahtumasta tavoitat erityisesti osaajat, jotka etsivät työtä opiskelujen oheen tai valmistumisen jälkeen. Jos siis haet esimerkiksi kesätyöntekijää, harjoittelijaa tai junior-osaajaa, jolla on kansainvälistä kokemusta ja verkostoja, tämä tapahtuma on sinulle. Tapahtumassa kuulet myös ajankohtaisista palveluista, alustoista ja rahoituksesta osaajien palkkaamiseen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/tapahtumat/2021/matchmaking-tapahtuma-jossa-suomalaiset-yritykset-seka-suomessa-olevat-kansainvaliset-nuoret-osaajat-kohtaavat

ICT-, peli- ja terveysteknologian osaajia Koreasta (12.–18.5., haku dl 17.3.)

Kotra (Korea Trade-Investment Promotion Agency) järjestää 12.-18.5. Online Job Fair Week 2021 -virtuaalitapahtuman, jossa suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus saada etukäteen järjestettyjä tapaamisia korealaisten osaajien kanssa. Suomalaisille yrityksille järjestetään ensimmäinen webinaari maaliskuun lopussa, jossa kartoitetaan alkutietoa yrityksistä ja osaajatarpeista sopivien osaajien löytämiseksi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6769960932756992000

Digiosaajia Intiasta (GIDS) (27.4.2021; haku dl 26.3.)

Great International Developer Summit (GIDS) on Intian ohjelmistoalan osaajien yksi tärkeimmistä konferensseista ja rekrytointimessuista. 27.4. virtuaalisesti järjestettävään tapahtumaan osallistumalla yrityksillä on loistava mahdollisuus rekrytoida parhaat mid- ja seniortason digiosaajat Intiasta. 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta yritystä saa ilmaisen GIDS 2021 -osallistumispaketin, johon kuuluu rekrytointituki.

Ilmoittaudu 26.3. mennessä ja hyödynnä edut:
– Mahdollisuus tutustua Intian IT talentteihin GIDS-tapahtumassa ja tutustua hakijoiden profiileihin jo etukäteen
– Mahdollisuus esitellä yritystä #Finlandworks -osastolla
– Hyödyntää yhteistyökumppani Shortlistin tuki parhaiden kandidaattien kartoitukseen ja esiseulontaan (Kartoitus: max 4 työpaikkaa per firma / Esiseulonta max 2 työpaikkaa per firma)

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/tapahtumat/2021/gids-rekrytointimessu-ja-palvelu

Peli- ja teknologiaosaajia Yhdysvalloista (haku dl 1.4.)

Fast Track -rekrytointikampanjasta saat apua peli- ja teknologia-alan osaajien löytämiseen Yhdysvalloista paikallisen rekrytointikumppanin kanssa. Kampanjassa MIGRI käsittelee löytämäsi osaajan työlupa-asiat jo kahdessa viikossa. Rekrytoiduille osaajille tarjotaan myös asettautumisen palveluita.

Kampanjaan voivat osallistua ICT- ja pelialan yritykset, joilla on konkreettinen rekrytointitarve, ja jotka ovat halukkaita sitoutumaan osaajan rekrytointiin USA:sta. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä 1.4.2021 mennessä Business Finlandin Talent Boost-tiimiin sähköpostiosoitteessa finlandworks (at) businessfinland.fi. Paikkoja on 40 yritykselle. Ensimmäiset tapahtumat järjestetään keväällä 2021.

Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/kampanjasivut/fast-track-2021

Osaajia Suomesta (19.5.) 

Talent Espoo järjestää 19.5.  virtuaalisen rekrytointitapahtuman, jossa yrityksillä on mahdollisuus tavoittaa erityisesti Espoossa asuvia kansainvälisiä osaajia. Tapahtumasta on tulossa pian lisätietoa.

Voit myös seurata tietojen päivittymistä osoitteessa:  https://www.espoo.fi/fi-FI/Tyo_ja_yrittaminen/tapahtumat?es=16.03.2021 

 

Rekrytointien tukena Talent Vantaan verkoston palvelut 

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa