Monenlaiset toimijat mukana urbaanin ruuan yhteisössä

Hämeenkylän kartano on uniikki kartanohotelli, jonka juuret vievät vuosisatojen taakse. Historian juurta löytyy 1580-luvulta lähtien. Kartanolla on sen 500-vuotisen historian aikana ehditty tehdä paljon: viljelty maata, hoidettu karjaa, kaivettu kultaa ja tehty tiiliä sekä harjoitettu saha- ja puutavarakauppaa. Tuolloin sinne ulottui myös meri, ja Vantaan joen suulla oli satama. Vielä 1500-luvun puolivälissä täältä lähtivät laivat Viroon.

 

 

Täältä kulki myös tunnettu Kuninkaantie.

 

 

Vanha pääkartano on kaksikerroksinen, on Carl Ludwig Engelin suunnittelema ja 1820-luvun alusta.  Rakennukset ja vehreä puisto lepäävät upeassa maalaisidyllissä piilossa pääkaupunkiseudun vilinältä.

VisitVantaan Valloitu Vantaa sivulta löydät lisää tietoa kartanon historiasta.

 

Kartanon ravintola Soihtu tarjoilee monipuolisesti sesonkien mukaista ruokaa, sekä runsaasti luomu- ja lähiruokatuotteita. Lounas on tarjolla arkisin klo 11.00 – 14:00.

Virtuaalimatkalle Hämeenkylä kartanoon.

 

Yli 3 miljardia leivottua herkkusämpylää

Muutaman kilometrin päässä kartanolta sijaistee Läntmännen Unibaken leipomo, joka leipoo vastapaistettuja herkkuja Suomesta ja maailmalta – riisipiirakasta donitsiin.

Tiesitkö, että suomalaisten suosikkihampurilais- ja hotdog-sämpylät leivotaan täällä? Vuonna 2017 rikottiin jo yli 3 miljardin leivotun leivän lukumäärä!

Leipurit seuraavat tuotelaatua jatkuvasti ja joka tunti laatua tarkistetaan huolella. Leipomolla onkin laatusertifikaatit alan parhaimmistoa. Sämpylät pakastetaan heti, joten niissä säilyy tuoreus ja pehmeys. Suomessa leivottuja herkkuja viedään myös muihin maihin, kuten Ruotsiin, Norjaan ja Venäjälle

Lantmännen Unibake selvittää suomalaisilta burgerien ystäviltä, millainen on herkullinen hampurilaissämpylä. Tutustu videolta mikä on suomalaisten burgerien trendeihin https://youtu.be/OICVUw2pzqI.

 

Urbaanin ruuan yhteisö

Urbaania ruokaa yli toimialarajojen

Sekä Hämeenkylän kartano, että Läntmännen Unibake ovat mukana Suomen ensimmäisessä urbaanin ruuan yhteisössä. Yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat.

Yhteisön tavoitteet

Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.

Omistatko ravintolan, kasvatatko viljaa, työskenteletkö teollisuudessa?

Jos toimit ravitsemisalalla ja haluat jalostaa ideoitasi, liity Urbaanin ruuan yhteisöön!

Porukasta saat buustia toimintaasi. Ja pääset tekemisiin samanhenkisten ihmisten kanssa. Urbaanin ruuan ja juoman tuottajien ja niistä nauttivien.

Jos haluat tietää, mitä kaikkea voit saada  yhteistyöstä, jatka lukemista täältä!

Maistelemaan Vantaa-menuta – seuraa etenemistä somessa

Urbaanin ruuan yhteisön ensimmäinen tuotos on yhteisvoimin kehitetty kolmen ruokalajin menu, joka oli tarkoitus julkaista ensimmäisen kerran Vantaa päivänä 15.5.2020 sekä sen jälkeen tuoda myyntiin yhteistyöravintoloissa aina juhannukseen asti.

Kun haluat lukea lisää Vantaa-menusta klikkaa tänne

 

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa