Ravintolayrittäjä uskoo Vantaan kasvuun

Cafe Viinikanat Oy:n yrittäjä Kimmo Bergman on toiminut ravintolabisneksessä yrittäjä-tittelillä jo kaksikymmentä vuotta. Viime vuodet Bergman on keskittynyt Old Story ja Oklahoma ravintoloiden sekä Cafe Kuusijärven liiketoiminnan hoitamiseen.

Cafe Viinikanat Oy on kahden perheen omistuksessa oleva ravintolayhtiö. Se harjoittaa myös tilausliikennetoimintaa.

Elävä Tikkurila -yhdistys kivijalkakauppojen tukena

Bergman on aktiivisesti mukana Elävä Tikkurila -yhdistyksessä. “Ajatus tikkurilaisten kivijalkayritysten asioita aktiivisesti ajavasta ja informaation kulun varmistamiseen keskittyneestä yrittäjäyhdistyksestä tuntui heti omalta ja itseni näköiseltä vaikuttamiskanavalta”, kertoo Bergman.

Bergman uskoo Tikkurilan kasvuun ja kehitykseen sekä sen tuomaan potentiaalin. Siksi hän haluaa olla mukana vaikuttamassa yrittämiseen ja liiketoimintaan liittyvään päätöksentekoon.

“On ensiarvoisen tärkeää tietää tulevasta kehityksestä sekä myös olla vaikuttamassa päätöksiin ajoissa. Yrittämisen näkökulma on olennainen osa kaupungin kehittämistä, koska päätöksillä on ihmisten elämään kauaskantoisia seurauksia” toteaa Bergman.

Miksi yrittäjäksi Vantaalle?

Vantaa kasvaa huimaa vauhtia. Kasvu näkyy myös asukasmäärissä. Alueen ja väestömäärän kasvu tarjoaakin hyvät edellytykset liiketoiminnalle.

Bergman kokee, että päätöksenteossa on tärkeää ylläpitää aktiivista keskusteluyhteyttä kaupungin, asukkaiden sekä yrittäjien kesken. “Vantaalla on monipuoliset mahdollisuudet olla mukana vaikuttamassa asioihin, joihin perehtyminen tosin välillä vaatii kovasti aktiivisuutta ja kaupungin organisaation tuntemista,” tuumaa Bergman.

Bergmanin omistama Cafe Kuusijärvi tekee yhteistyötä Vantaan elinkeinopalvelujen kanssa Vantaan matkailun edistämiseksi. Tikkurilan keskustan kehittämisessä Bergmanin yritykset ovat osallistuneet elinkeinopalvelujen järjestämiin työpajoihin ja tilaisuuksiin. “Elävä Tikkurila –yhdistyksen ja Vantaan elinkeinopalvelujen yhteistyö on tiivistä,” kehuu Bergman.

Yrittäjyyden plussat ja miinukset

Ajankäyttö on monen yrittäjän haaste, näin myös Bergmanilla. Yhdeksi haasteeksi Bergman nimeää myös riittävien pohjatietojen hankkimisen oikeiden ratkaisujen tekemiseksi. “Vastuu ja tieto siitä, että omat päätökset vaikuttavat suuremman joukon elämään, tekee päättämisestä haastavaa,” toteaa Bergman.

“Yrittämisessä parasta on sen vapaus,” toteaa Bergman. Omien liiketoiminta ideoiden konkretisoituminen on yrittäjyyden suola. “Hienoa on myös, kun huomaa tehneensä onnistuneita ratkaisuja. Onnistunut yrittäminen on palkitsevaa ja hyödyttää oman lähipiirin lisäksi suurta joukkoa muitakin ihmisiä,” summaa Bergman.

Uutiset
3.12.2021 MUUVO - muutosvoimaa osaamisesta
2.12.2021 Vantaalaisissa yrityksissä tarvetta kansainvälisiin rekrytointeihin
17.11.2021 Get to know our International Talent - Barbora Kachlíková
9.11.2021 Yritys, kaipaatko tukea toimintaasi? Osallistu Talent Vantaan yrityswebinaareihin!
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa