Ravintolayrittäjä uskoo Vantaan kasvuun

Cafe Viinikanat Oy:n yrittäjä Kimmo Bergman on toiminut ravintolabisneksessä yrittäjä-tittelillä jo kaksikymmentä vuotta. Viime vuodet Bergman on keskittynyt Old Story ja Oklahoma ravintoloiden sekä Cafe Kuusijärven liiketoiminnan hoitamiseen.

Cafe Viinikanat Oy on kahden perheen omistuksessa oleva ravintolayhtiö. Se harjoittaa myös tilausliikennetoimintaa.

Elävä Tikkurila -yhdistys kivijalkakauppojen tukena

Bergman on aktiivisesti mukana Elävä Tikkurila -yhdistyksessä. “Ajatus tikkurilaisten kivijalkayritysten asioita aktiivisesti ajavasta ja informaation kulun varmistamiseen keskittyneestä yrittäjäyhdistyksestä tuntui heti omalta ja itseni näköiseltä vaikuttamiskanavalta”, kertoo Bergman.

Bergman uskoo Tikkurilan kasvuun ja kehitykseen sekä sen tuomaan potentiaalin. Siksi hän haluaa olla mukana vaikuttamassa yrittämiseen ja liiketoimintaan liittyvään päätöksentekoon.

“On ensiarvoisen tärkeää tietää tulevasta kehityksestä sekä myös olla vaikuttamassa päätöksiin ajoissa. Yrittämisen näkökulma on olennainen osa kaupungin kehittämistä, koska päätöksillä on ihmisten elämään kauaskantoisia seurauksia” toteaa Bergman.

Miksi yrittäjäksi Vantaalle?

Vantaa kasvaa huimaa vauhtia. Kasvu näkyy myös asukasmäärissä. Alueen ja väestömäärän kasvu tarjoaakin hyvät edellytykset liiketoiminnalle.

Bergman kokee, että päätöksenteossa on tärkeää ylläpitää aktiivista keskusteluyhteyttä kaupungin, asukkaiden sekä yrittäjien kesken. “Vantaalla on monipuoliset mahdollisuudet olla mukana vaikuttamassa asioihin, joihin perehtyminen tosin välillä vaatii kovasti aktiivisuutta ja kaupungin organisaation tuntemista,” tuumaa Bergman.

Bergmanin omistama Cafe Kuusijärvi tekee yhteistyötä Vantaan elinkeinopalvelujen kanssa Vantaan matkailun edistämiseksi. Tikkurilan keskustan kehittämisessä Bergmanin yritykset ovat osallistuneet elinkeinopalvelujen järjestämiin työpajoihin ja tilaisuuksiin. “Elävä Tikkurila –yhdistyksen ja Vantaan elinkeinopalvelujen yhteistyö on tiivistä,” kehuu Bergman.

Yrittäjyyden plussat ja miinukset

Ajankäyttö on monen yrittäjän haaste, näin myös Bergmanilla. Yhdeksi haasteeksi Bergman nimeää myös riittävien pohjatietojen hankkimisen oikeiden ratkaisujen tekemiseksi. “Vastuu ja tieto siitä, että omat päätökset vaikuttavat suuremman joukon elämään, tekee päättämisestä haastavaa,” toteaa Bergman.

“Yrittämisessä parasta on sen vapaus,” toteaa Bergman. Omien liiketoiminta ideoiden konkretisoituminen on yrittäjyyden suola. “Hienoa on myös, kun huomaa tehneensä onnistuneita ratkaisuja. Onnistunut yrittäminen on palkitsevaa ja hyödyttää oman lähipiirin lisäksi suurta joukkoa muitakin ihmisiä,” summaa Bergman.

Tapahtumakalenteri
28.01. - 28.01.2020 from 10:00 to 15:00 Aviapolis Jobs -rekrytointitapahtuma Clarion Hotel Helsinki Airport
14.01. - 14.01.2020 from 09:00 to 16:00 Tarina - markkinoinnin ja asiakaskokemuksen ydin. Valmennus vantaalaisille ravintola- ja matkailualan yrityksille Yrityspalvelukeskus Leija, Elannontie 3, Vantaa
10.12. - 10.12.2019 from 08:00 to 12:00 IHH työnantajaneuvonnan vastaanotto Leijassa TI 10.12.2019 Yrityspalvelukeskus Leija, Elannontie 3, 5 krs (elinkeinopalvelut)
04.12. - 04.12.2019 from 09:00 to 12:00 Business Boostista neuvoja yrityksen rahoitukseen ja kehittämiseen A Grid, Mordor (1. kerroksen pääaula), Otakaari 5 A, 02150 Espoo
Katso kaikki tapahtumat
Uutiset
9.12.2019 Salamaprojekteilla osaamista, kilpailukykyä ja verkostoja
9.12.2019 Teollisuuden pk-yrityksille tarjolla T&K-rahoitusta
9.12.2019 Yhteistyökumppaniksi lähiliikkumisen kokeiluun?
5.12.2019 Elävä yhteisö tukee Vantaan asemaa ruokapääkaupunkina
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa