Ravintolayrittäjä uskoo Vantaan kasvuun

Cafe Viinikanat Oy:n yrittäjä Kimmo Bergman on toiminut ravintolabisneksessä yrittäjä-tittelillä jo kaksikymmentä vuotta. Viime vuodet Bergman on keskittynyt Old Story ja Oklahoma ravintoloiden sekä Cafe Kuusijärven liiketoiminnan hoitamiseen.

Cafe Viinikanat Oy on kahden perheen omistuksessa oleva ravintolayhtiö. Se harjoittaa myös tilausliikennetoimintaa.

Elävä Tikkurila -yhdistys kivijalkakauppojen tukena

Bergman on aktiivisesti mukana Elävä Tikkurila -yhdistyksessä. “Ajatus tikkurilaisten kivijalkayritysten asioita aktiivisesti ajavasta ja informaation kulun varmistamiseen keskittyneestä yrittäjäyhdistyksestä tuntui heti omalta ja itseni näköiseltä vaikuttamiskanavalta”, kertoo Bergman.

Bergman uskoo Tikkurilan kasvuun ja kehitykseen sekä sen tuomaan potentiaalin. Siksi hän haluaa olla mukana vaikuttamassa yrittämiseen ja liiketoimintaan liittyvään päätöksentekoon.

“On ensiarvoisen tärkeää tietää tulevasta kehityksestä sekä myös olla vaikuttamassa päätöksiin ajoissa. Yrittämisen näkökulma on olennainen osa kaupungin kehittämistä, koska päätöksillä on ihmisten elämään kauaskantoisia seurauksia” toteaa Bergman.

Miksi yrittäjäksi Vantaalle?

Vantaa kasvaa huimaa vauhtia. Kasvu näkyy myös asukasmäärissä. Alueen ja väestömäärän kasvu tarjoaakin hyvät edellytykset liiketoiminnalle.

Bergman kokee, että päätöksenteossa on tärkeää ylläpitää aktiivista keskusteluyhteyttä kaupungin, asukkaiden sekä yrittäjien kesken. “Vantaalla on monipuoliset mahdollisuudet olla mukana vaikuttamassa asioihin, joihin perehtyminen tosin välillä vaatii kovasti aktiivisuutta ja kaupungin organisaation tuntemista,” tuumaa Bergman.

Bergmanin omistama Cafe Kuusijärvi tekee yhteistyötä Vantaan elinkeinopalvelujen kanssa Vantaan matkailun edistämiseksi. Tikkurilan keskustan kehittämisessä Bergmanin yritykset ovat osallistuneet elinkeinopalvelujen järjestämiin työpajoihin ja tilaisuuksiin. “Elävä Tikkurila –yhdistyksen ja Vantaan elinkeinopalvelujen yhteistyö on tiivistä,” kehuu Bergman.

Yrittäjyyden plussat ja miinukset

Ajankäyttö on monen yrittäjän haaste, näin myös Bergmanilla. Yhdeksi haasteeksi Bergman nimeää myös riittävien pohjatietojen hankkimisen oikeiden ratkaisujen tekemiseksi. “Vastuu ja tieto siitä, että omat päätökset vaikuttavat suuremman joukon elämään, tekee päättämisestä haastavaa,” toteaa Bergman.

“Yrittämisessä parasta on sen vapaus,” toteaa Bergman. Omien liiketoiminta ideoiden konkretisoituminen on yrittäjyyden suola. “Hienoa on myös, kun huomaa tehneensä onnistuneita ratkaisuja. Onnistunut yrittäminen on palkitsevaa ja hyödyttää oman lähipiirin lisäksi suurta joukkoa muitakin ihmisiä,” summaa Bergman.

Tapahtumakalenteri
25.06. - 25.06.2019 from 08:30 to 10:30 Yrityskehityksen vuoropuhelu Kahvitupa Laurentius, Kirkkotie 47, Vantaa
25.06. - 25.06.2019 from 20:51 to 20:51 HALUATKO KEHITTÄÄ YRITYSTOIMINTAASI? BOOST UP KLINIKKA VANTAALLA TI 25.6.2019 Yrityspalvelukeskus Leija, Elannontie 3, 2. kerros, 01510 Vantaa
18.06. - 18.06.2019 from 08:00 to 11:00 BUSINESS FINLANDIN (ent.TEKES) VASTAANOTTO LEIJASSA TI 18.6.2019 Yrityspalvelukeskus Leija, Elannontie 3, 2. kerros, 01510 Vantaa
18.06. - 18.06.2019 from 08:30 to 10:00 Stopover Guide -kokeilun lanseeraustilaisuus: Näppärästi vantaalaisiin elämyksiin oman aikataulun mukaan! Fazer vierailukeskus, Fazerintie 6, 01230 Vantaa
Katso kaikki tapahtumat
Uutiset
26.6.2019 Aviapoliksen työmatkaliikkumiselle haetaan vaihtoehtoa
18.6.2019 Stopover Guide -palvelu kokeilussa Vantaan kesässä
13.6.2019 Kasvuhakuiset – kaupungit yritysten tukena
24.5.2019 Vantaalla kauppa käy – elinvoima kasvussa
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa