YRITYSTEN KOKEMUKSIA KANSAINVÄLISTEN OSAAJIEN HYÖDYNTÄMISESTÄ

Monet yritykset ovat jo saavuttaneet selkeitä etuja osallistamalla ja rekrytoimalla kansainvälisiä osaajia mukaan toimintaansa. Ulkomaalaistaustainen henkilöstö, eli kansainväliset osaajat, tuovat mukanaan yritykseen hyödyllistä tietämystä kulttuureista ja kielistä, uudenlaisia näkökulmia ja kansainvälistä näkemystä toiminnan kehittämiseksi.

Kansainvälinen osaaminen voi olla yrityksellesi uudenlainen kilpailuetu. Kansainväliset osaajat luovat tilaisuuden uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa, yrityksen verkostojen laajentamisessa ja edistävät kansainvälisyyttä niin yrityksen sisäiseen kuin myös ulkoiseen toimintaan soveltaen.

Tutustu alapuolella kansainvälisiä osaajia löytäneiden yritysten sekä organisaatioiden kokemuksiin

YRITYSTARINOITA KANSAINVÄLISTYMISESTÄ

 • 1
  Orapi Nordic Oy Ab luottaa monikansalliseen osaajajoukkoon

  Yrityshaastattelussa Vantaalla toimivan Orapi Nordicin maajohtaja Juha Järvi kertoo kansainvälisen työvoiman hyödyntämisestä yrityksessä.

  Lue lisää!
 • 2
  Yrityksen menestys maailmalla vaatii kansainvälisiä osaajia: “Voi ratkaista, voitetaanko kilpailu”

  Fluido ja Ramboll ovat huomanneet kansainvälisistä osaajista olevan iso etu yrityksen kasvussa. Artikkelin on toteuttanut Duunitori yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

  Lue lisää!
 • 3
  Työyhteisön monimuotoisuus yritysten menestystekijänä

  Kansainväliset osaajat voivat auttaa yrityksiä osaajapulassa ja tuoda myönteisiä vaikutuksia yrityksen tuotekehitykseen ja asiakastyytyväisyyteen.

  Lue lisää Helsingin seudun kauppakamarin julkaisemasta artikkelista

KANSAINVÄLISIÄ OSAAJIA KORKEAKOULUYHTEISTYÖN AVULLA

Vantaan kaupunki ja kansainvälinen harjoittelija

Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimassa SIMHE polku -hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin työllistymistä edistäviä koulutuspolkuja maahanmuuttajille. Vantaan kaupungin elinkeinopalvelut rekrytoi SIMHE-ohjelmaan osallistuneen Amalia Arsenien viestintäharjoittelijakseen. Videolla kuullaan Vantaan kaupungin ja Amalian kommentteja harjoittelujakson toteutuksesta.

Lue lisää Metropolian tarjoamista yritysyhteistyömahdollisuuksista

 

 

Wärtsilä ja Hanken International Talent™

Korkeakouluopiskelija Phuong Nguyen ja Wärtsilä Oyj:n Mona-Lisa Grannas jakavat videolla näkemyksiään toteutuneesta yhteistyöstä ja kansainvälisen osaamisen hyödyistä yritykselle.

Lue lisää Hanken International Talent™ -ohjelmasta

 

 

MeetingPackage.com ja Hanken International Talent™

MeetingPackage.com löysi Hanken International Talent -ohjelman kautta kansainvälisen osaajan yritykseen. Harjoittelunsa jälkeen yrityksen työntekijäksi edennyt Alvaro Perez kertoo videolla yhdessä toimitusjohtaja Joonas Aholan kanssa ohjelman ja kansainvälisen osaamisen hyödyistä yritykselle.

Lue lisää Hanken International Talent™ -ohjelmasta

 

 

F-Secure ja Aalto International Talent -ohjelma

F-Secure osallistui Aalto yliopiston Aalto International Talent -ohjelmaan. Videolla F-Securen Matti Aksela ja korkeakouluopiskelija Vinh Nguyen kertovat kokemuksestaan ohjelmaan osallistumisesta.

Lue lisää Aalto International Talent -ohjelmasta

 

 

Helsingin yliopiston HITP-mentorointiohjelma

HelsinkiUNI International Talent -mentorointiohjelma tarjoaa väylän yrityksille tutustua kansainvälisiin osaajiin. Opiskelijoille luodaan ohjelman avulla verkostoja suomalaiseen työelämään ja yritysmaailmaan. Yrityksille ohjelma on tehokas tapa rakentaa työnantajakuvaa opiskelijoiden keskuudessa tai kokeilla kansainvälistymistä. Videolla ohjelmaan osallistuneiden organisaatioiden edustajat jakavat yhdessä opiskelijoiden kanssa kokemuksiaan.

Lue lisää HelsinkiUni International Talent-ohjelmasta

Business Vantaa