Ruoan kiertotalous kaupunkikortteleissa -webinaari

Tule mukaan kuulemaan 6Aika CircularHoodFood Kiertotalous kaupunkikortteleissa –ruoan vähähiilisyys, urbaani tuotanto ja biojätteen kierto -hankkeen suunnitelmista ja yhteistyömahdollisuuksista hankkeen esittelytilaisuuteen 15.9.2020! Hanke edistää hiilineutraalin kaupunkiympäristön ja kestävän ruokajärjestelmän syntymistä sekä ruoan hiilijalanjäljen pienenemistä. Vauhditamme uuden liiketoiminnan, yhteistyön ja ratkaisujen syntymistä. Tuloksena syntyy kokonaisnäkemys ruoan kiertotalouden parhaista käytännöistä ja kehitysnäkymistä.

 

Hankkeessa

  • toteutetaan konkreettisia kokeiluja liittyen urbaaniin ruoantuotantoon, ruokahävikin vähentämiseen ja biojätteen lajitteluun alan yritysten ja taloyhtiöiden kanssa
  • laaditaan ohjeet taloyhtiöille urbaanin ruoantuotannon käyttöönotosta ja viestitään sen hyödyistä
  • selvitetään ratkaisujen vaatimat tila- ja lupavaatimukset kaupunkisuunnittelun tueksi
  • vauhditetaan yhteistyötä ja -kehittämistä
  • arvioidaan toimia vaikuttavuuden ja asiakaskokemuksen näkökulmasta Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään perjantaina 11.9.2020 klo 16.00.

 

Linkki Webinaarin lähetetään osallistujille myöhemmin.

 

Tilaisuuden ohjelma

14.00 Tilaisuuden avaus

14.05 CircularHoodFood – kohti ruoan kiertotaloutta, Nea Metsänranta,HSY

14.25 Urbaanin ruoantuotannon ympäristövaikutukset: sisäviljelyn mahdollisuudet ja haasteet, Marja Roitto, HY Keskustelua kaupunkiruoan tuotannon mahdollisuuksista (moderoitu)

15.30 Mukaan yhteiskehittämiseen – Urbanfarmlab ja taloyhtiöt kokeilualustoina, Kaj Lindedahl, Metropolia ja Henri Laine, Vantaan kaupunki

16.00 Tilaisuus päättyy

 

Lisätiedot:

Kiertotalousasiantuntija Nea Metsänranta, HSY, puh. 050 324 6691, nea.metsanranta@hsy.fi

Hankekoordinaattori Laura Karjalehto, HSY, puh. 050 439 3697, laura.karjalehto@hsy.fi

 

 

 

 

Uutiset
20.7.2021 Osaamisen johtaminen ohjaamaan uuden teknologian hyödyntämistä
5.7.2021 SuomiAreena 16.7.2021: Uuden teknologian hyödyntämiseen tarvitaan osaava ammattilainen
28.6.2021 Kaupunkiviljelykokeiluista vauhtia omaan tuotekehittelyyn
23.6.2021 Työntekijävalinnassa ratkaisevat koulutus, kielitaito ja asenne, ei syntyperä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa