Scouter-sähköpyörällä vaivattomasti hotellilta Jumbolle

 

Kauppakeskus Jumbo, ClarionAirport Hotel ja Bonus Inn Airport Hotel ovat mukana Vantaan kaupungin Perille asti -hankkeen talvimatkailukokeilussa, jonka tarkoituksena on nostaa Aviapolis-alueen palvelutarjonnan näkyvyyttä ja saavutettavuutta Scouter-sähköpyörällä. Kokeilu toteutetaan 2.-5.1.2020 ja sen tuottaa Rideascout Oy.  

 

”Perille asti -hankkeen Vantaan talvimatkailukokeilussa pyritään kehittämään saavutettavuutta paikalliseen elämystarjontaan ja helpottamaan Vantaalla pysähtyvien turistien liikkumista hauskalla ja päästöttömällä tavalla”, kertoo projektipäällikkö Mira Rajalakso Vantaan elinkeinopalveluista.  

 Scouterin reitti kulkee ClarionAirport -hotellin ja Bonus Inn -hotellin välillä kauppakeskus Jumbon kautta poiketen. Kokeilussa kuka tahansa voi varata itselleen nelipyöräisen, kaksipaikkaisen sähköajoneuvon, jonka kyydissä voi kulkea pyörällä hotellista toiseen ja kauppa- ja viihdekeskus Jumboon. 

Ajoneuvo, jonka kehittämiseen on osallistunut muun muassa Valmet Automotive, on tarkoitettu lyhyille matkoille ja toimii kaupunkipyörän tavoin. Rideascout Oy:n tavoitteena on selvittää liiketoiminnan potentiaalista volyymia kyseisessä ympäristössä ja kehittää kestävää liiketoimintaa Scouter-ajoneuvon ympärille. Tavoitteena on myös kasvattaa Vantaan matkailun asiakasvirtaa ja selvittää, kuinka Scouter pystyy palvelemaan matkailijoita lähiliikkumisessa. Käyttäjäkokemuksista koostetaan tietoa ratkaisun mahdollisuuksista alueella tulevaisuudessa.  

Scouter – kokeilu on osa 6Aika Perille asti -hanketta, jossa haetaan ja kokeillaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Hankkeen tarkoituksena on helpottaa ihmisten perillepääsyä – muun muassa matkailukohteisiin – älykkäitä liikkumisen palveluja hyödyntäen. Hankkeessa on tunnistettu alueita, joihin pääsy koetaan vaikeaksi. Tarkoituksena on luoda uusia liikkumisen palveluja julkisen liikenteen rinnalle. Perille Asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. 

Lisätietoja:

Mira Rajalakso, projektipäällikkö / Perille asti -hanke, p. 0438259273

Uutiset
3.12.2021 MUUVO - muutosvoimaa osaamisesta
2.12.2021 Vantaalaisissa yrityksissä tarvetta kansainvälisiin rekrytointeihin
17.11.2021 Get to know our International Talent - Barbora Kachlíková
9.11.2021 Yritys, kaipaatko tukea toimintaasi? Osallistu Talent Vantaan yrityswebinaareihin!
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa