StopoverGuide.fi kokeilussa houkuteltiin Vantaalla pysähtyviä matkailijoita tutustumaan lähialueen elämyksiin

Neljätoista vantaalaista yritystä oli mukana kokeilussa, jossa houkuteltiin Vantaalla pysähtyviä matkailijoita tutustumaan lähialueen elämyksiin Stopover Guide.fi-palvelun avulla. Miten matkailija löytää lentoasemalta ja lentokenttähotelleista lähialueen matkailukohteisiin, kun aikaa on muutama tunti?  Tietotemput Oy:n tarjosi tähän palveluratkaisua, joka on toteutettu käyttäen yrityksen kehittämää digitaalista kartta-alustaa. Palvelu tarjoaa vaihtoehtoisia reittivaihtoehtoja sekä kertoo tarpeellisen tiedon valitusta palvelusta ja perillepääsystä kohteeseen.

StopoverGuide -kokeilu kesti viisi kuukautta. Palvelu otettiin kokeiluluonteisesti käyttöön kesän 2019 alussa englanninkielisenä.  Metropolian AMK:n kartoitti matkailijoiden mielipiteitä keräämällä palautetta palvelun käyttäjäkokemuksesta kesän 2019 aikana. Tulokset osoittavat, että palvelulle, jolla Vantaalla pysähtyvä matkailija voi hakea itselleen sopivia ja kiinnostavia elämyksiä lähellä sijaintiaan huomioiden käytettävissä olevan ajan, on tarpeellinen ja sille on kysyntää. 87% haastatelluista koki palvelun käytön positiiviseksi käytettävyyden, informaation hyödyllisyyden  ja visualisuuden osalta. 8,7 10:stä suosittelisi palvelua myös ystävilleen. Kysyttäessä parannusehdotuksia eniten toivottiin sekä kattavampaa elämystarjontaa, että monipuolisempia toimintoja, kuten kieliversioita ja varaus-/ostomahdollisuutta.

Toisaalta, kokeilun tulokset kertovat myös, että haasteena on kohderyhmän tavoittaminen ja heidän ohjaaminen palveluun. Palvelu ei tavoittanut matkailijoita siinä määrin, mitä odotettiin. ”Bisneksen kannalta onkin nyt olennaista, että jatkossa panostetaan hakusanamainontaan sekä sellaisissa kanavissa ja foorumeissa markkinointiin, joissa kohderyhmät liikkuvat”, toteaa toimitusjohtaja ja digiprojektin kehittäjä Teemu Joensuu Tietotemput Oy:stä

Palvelu on herättänyt hyvin mielenkiintoa myös muiden kaupunkien keskuudessa, nyt etenkin kun ollaan käyty keskusteluja. Yhteistyö Vantaan kanssa on ollut tosi sujuvaa läpi kokeilukauden ja Vantaan kaupunki on kiinnostunut pilotin jatkomahdollisuuksista. Teemu Joensuu: ”Nopean kokeilun kautta on meille yrityksenä auennut uusia mahdollisuuksia, ja olemme nyt lanseeranneet Zoneatlas tuotteemme, jolla tällaisia palveluita pystyy tuottamaan yhä nopeammin ja suoraviivaisemmin”

 Vantaalaisista matkailuyrittäjistä mukana kokeilussa olivat ravintola Backas, Fazer vierailukeskus, Flamingo Spa, Flamingo Viihdekeskus, kauppakeskus Jumbo, Pyhän Laurin kirkko, kahvitupa Laurentius, ulkoilualue Kuusijärvi, sisäpuisto SuperPark, tiedekeskus Heureka, Ilmailumuseo, virtuaalipuisto Pikseli, tapahtumaravintola Kuninkaan Lohet ja keilaviihdekeskus BowlCircus.

Perille asti –hankeessa haetaan ja kokeillaan markkinalähtöisiä älykkäitä liikkumisratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön. Tavoitteena on helpottaa liikkumista ja parantaa kohteiden saavutettavuutta. Vantaalle haetaan erityisesti ratkaisuja, joilla sujuvoitetaan stopover – matkailijoiden pääsyä kohteisiin sekä työmatkailijoiden ja asukkaiden liikkumista voimakkaasti kasvavalla Aviapoliksen alueella. Perille Asti – hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017 – 2020.

 

Tapahtumakalenteri
28.01. - 28.01.2020 from 10:00 to 15:00 Aviapolis Jobs -rekrytointitapahtuma Clarion Hotel Helsinki Airport
14.01. - 14.01.2020 from 09:00 to 16:00 Tarina - markkinoinnin ja asiakaskokemuksen ydin. Valmennus vantaalaisille ravintola- ja matkailualan yrityksille Yrityspalvelukeskus Leija, Elannontie 3, Vantaa
10.12. - 10.12.2019 from 08:00 to 12:00 IHH työnantajaneuvonnan vastaanotto Leijassa TI 10.12.2019 Yrityspalvelukeskus Leija, Elannontie 3, 5 krs (elinkeinopalvelut)
04.12. - 04.12.2019 from 09:00 to 12:00 Business Boostista neuvoja yrityksen rahoitukseen ja kehittämiseen A Grid, Mordor (1. kerroksen pääaula), Otakaari 5 A, 02150 Espoo
Katso kaikki tapahtumat
Uutiset
5.12.2019 Elävä yhteisö tukee Vantaan asemaa ruokapääkaupunkina
5.12.2019 Ilmainen työpaikkailmoitus Jobsinvantaa.com sivustolle
4.12.2019 Hyvä työyhteisö panostaa moninaisuuden toteutumiseen
4.12.2019 Muistettavaa kv-osaajan rekrytoinnissa
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa