Suomalaiset älyliikenneratkaisut esillä Smart City Expossa Barcelonassa

 

Vuonna 2017 käynnistyneessä 6Aika Perille Asti -hankkeessa on kehitetty ja kokeiltu 20 erilaista liikkumisen ratkaisua kaupunkien ja yritysten välisenä yhteistyönä. Maaliskuun 2020 loppuun asti kestävän hankkeen tuloksista kerrotaan marraskuussa Smart City Expo World Congress -tapahtumassa Barcelonassa.

Vantaan kaupunki on mukana Smart City Expo World Congress -tapahtumassa 19.11.-21.11. pohjoismaiden ”Nordic Pavilion”-yhteiständillä neljän Perille Asti -hankkeessa aktiivisesti mukana olleen yrityksen kanssa. Yritysten liikkumisratkaisuja on kokeiltu ja kehitetty hankkeen aikana. Yhteisosallistuminen tehostaa entisestään näkyvyyttä, kumppanuuksien löytämistä ja suomalaisten ratkaisuiden kiinnostavuutta.

”Osallistuminen tarjoaa yrityksille arvokasta kokemusta kansainvälisistä markkinoista. Heidän kiinnostavilla älyliikenneratkaisuillaan on mahdollisuutta skaalautua ja kasvaa myös kansainvälisesti”, toteaa 6Aika Perille Asti -hankkeen projektipäällikkö Saila Kurki Vantaan kaupungilta.

Esillä ovat seuraavat yritykset ja ratkaisut:

  • Boutin älypuhelinsovellus yhdistää pienveneiden omistajat ja lähisaaristoon tai rantakohteisiin haluavat veneettömät matkailijat ja asukkaat. Tätä ”veneiden überiksi” kutsuttua palvelua on kehitetty hankkeen aikana Helsingissä ja Espoossa.
  • CoReorientin välityspalvelualusta mahdollistaa kuluttajien tai yhteisöiden tarjoaman naapuriavun tai kuljetusten järjestämisen esimerkiksi kimppakyydit. Alustaa on kehitetty ja kokeiltu Vantaalla Aviapoliksen alueella.
  • Flou on liikkumisen palveluihin ja yhdyskuntasuunnitteluun erikoistunut tutkimus- ja konsulttitoimisto, joka tuotti liikkumistapatutkimuksen Aviapoliksen työnantajille hankkeen aikana.
  • Zoneatlas hyödyntää paikkatietoa rakentamalla elämyksellisiä ja osallistavia karttapalveluita. Perille asti -hankkeen aikana on kehitetty niin StopoverGuide kuin Nuuksioon.fi -palvelu.

Vantaalla hankkeen toimenpiteet ovat keskittyneet kehittyvän Aviapoliksen työpaikka-alueen sekä stopover-matkailun ympärille. Kehitetyt ja kokeilut ratkaisut ovat muun muassa vastanneet Vantaan matkailukohteiden digitaalisen saavutettavuuden sekä kestävän työmatkaliikkumisen haasteisiin. Osa palveluista on myös jäämässä alueella pysyvästi käyttöön hankkeen päättymisen jälkeen.

Muut hankkeen kohdealueet ovat Helsingissä Jätkäsaaren ja Ruoholahden alue sekä Espoossa Nuuksion kansallispuiston ja Rantaraitin alue ja muut merelliset kohteet. Tavoitteena on ollut kehittää markkinalähtöisiä palveluja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön pääkaupunkiseudulla. Lisäksi hankkeen aikana on tuotettu lukuisia tutkimuksia sekä opas liikkumiskokeiluiden toteuttamisesta.

Lisätietoja: Saila Kurki, projektipäällikkö (saila.kurki(at)vantaa.fi / puh. 040 162 8308)

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2020.

Uutiset
20.7.2021 Osaamisen johtaminen ohjaamaan uuden teknologian hyödyntämistä
5.7.2021 SuomiAreena 16.7.2021: Uuden teknologian hyödyntämiseen tarvitaan osaava ammattilainen
28.6.2021 Kaupunkiviljelykokeiluista vauhtia omaan tuotekehittelyyn
23.6.2021 Työntekijävalinnassa ratkaisevat koulutus, kielitaito ja asenne, ei syntyperä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa