Tikkurilan paikalliset mukana urbaanin ruuan yhteisössä

Ravintola Oklahoma

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevassa ravintola Oklahomassa tarjoillaan maittavia villin lännen ruokia, jotka valmistetaan aina parhaista raaka-aineista ja suomalaiseen makuun. Listalta löytyy myös tutummat grilli-, kasvis- ja kanaruoat sekä paljon muuta.

lounas

Lounastakin saa lännen tyyliin. Lounasta on mahdollista nauttia paikan päällä, tai keittiön pakkaamana take away annoksina.

 

Tiesitkö, että Oklahoma valittiin yleisöäänestyksessä Vuoden Ravintolaksi Vantaalla 2013 ja Vantaan parhaaksi pihviravintolaksi 2015 Etelä- Suomen Median lukijaäänestyksessä?

Annosten nimissäkin liikutaan Amerikan mallia Havajilta preeriolle!

 

Hula Hula Chicken

Rainbow Pavlova

 

Red River King

 

 

 

 

Ravintola Zilla

Zillassa saa todella tsillailla yhdessä. Täältä löytyy ratkaisu siihen, kun toinen haluaa, toinen pizzaa ja kolmas vegeruokaa. Täällä yhdistyvät omistajien kokemukset maailmalta ja ideat joiden ytimessä on yhdessä syöminen.

Zilla

Ruokalistalla tätä tuodaan esille esimerkiksi erikokoisilla annoksilla, joita on helppo jakaa isommassakin seurueessa

Zilla

Zillaamisesta saat kiinni yllätyksellisen juomavalikoiman myötä.

Zapas plate

Tätä on pakko kokeilla, Zapas plate!

 

 

 

​Kahvi Charlotta

 

Kahvila on toiminut vuodesta 2017 alkaen Kulttuuritehdas Vernissan tiloissa. Kahvila on tunnettu kauniista jokimaisemasta Tikkurilan keskustan kupeessa. Kahvi Charlotta on kahvila, joka erikoistuu alkuperäiskahvien myyntiin. ”Kahvin alkuperä ja viljelijöiden asema markkinoilla on meille tärkeä ja haluamme olla mukana tukemassa heidän osaamistaan ja ostamalla vain yhteistyökumppaneilta, jotka auttavat viljelijöitä kehittämään toimintaansa. Haluammekin tuoda asiakkaille mahdollisimman paljon informaatiota tuotteistamme ja niiden ominaisuuksista.” Perustaja Victoria Nuottanen

 

Valokuvaaja: Antti Halonen

Kahvi Charlotalla on oma paahtimo Vantaan Rekolassa historiallisen Pihkalan talon lisäsiivessä.

 

Valokuvaaja: Antti Halonen

Siellä on luotu Tikkurilalle oma kahvisekoitus, vaaleapaahtoinen sekoitus, jonka etikettiä koristaa Kulttuuritehdas Vernissa ja historiallinen pato.

Kahvipaahtimon sielu muodostuu yhteistyöstä pienviljelijöiden kanssa. Raakakahvit ostetaan suoraan viljelijöiltä tai mahdollisimman suorinta reittiä ilman turhia välikäsiä. Tällä keinolla turvataan viljelijöiden korvaus työpanoksesta. Paahtimo maksaakin kahveista reilusti yli FairTrade hintatason.

Viikonloppuisin Vernissan tiloissa pidetään tapahtumia, sekä satunnaisesti viikolla, kuten esimerkiksi kesä-heinäkuussa keskiviikkoisin klo 17-22 kesäklubia!

Täällä lisää kesäklubista

Mukana Urbaanin ruuan yhteisössä

Urbaania ruokaa yli toimialarajojen

Urbaanin ruuan yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat.

Yhteisön tavoitteet

Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.

Omistatko ravintolan, kasvatatko viljaa, työskenteletkö teollisuudessa?

Jos toimit ravitsemisalalla ja haluat jalostaa ideoitasi, liity Urbaanin ruuan yhteisöön!

Porukasta saat buustia toimintaasi. Ja pääset tekemisiin samanhenkisten ihmisten kanssa. Urbaanin ruuan ja juoman tuottajien ja niistä nauttivien.

Jos haluat tietää, mitä kaikkea voit saada  yhteistyöstä, jatka lukemista täältä!

Maistelemaan Vantaa-menuta – seuraa etenemistä somessa

Urbaanin ruuan yhteisön ennsimmäinen tuotos on yhteisvoimin kehitetty kolmen ruokalajin menu, joka oli tarkoitus julkaista ensimmäisen kerran Vantaa päivänä 15.5.2020 sekä sen jälkeen tuoda myyntiin yhteistyöravintoloissa aina juhannukseen asti.

Kun haluat lukea lisää Vantaa-menusta klikkaa tänne

 

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa