Uuden Digipoint -hankkeen keskiössä nuorten työllistyminen ja yhteistyö ICT-yritysten kanssa

Vantaan Digipoint-osahankkeen päätavoitteena on parantaa ICT-osaamistaustaisten toisen asteen suorittaneiden nuorten työttömien työnhakijoiden työllistymistä. Tavoitteeseen päästään tarjoamalla nuorille kahdenlaisia ryhmämuotoisia toimintoja. Lyhyemmissä, 6 viikon mittaisissa, työpajajaksoissa edistetään työllistymistä kohentamalla työelämätaitoja tehostetulla monialaisella tuella ja tiiviillä yritysyhteistyöllä. Työpajajaksot voivat sisältää koodausta, robotiikkaa, pelisuunnittelua, maker-kulttuuria jne. Näitä työpajajaksoja on tarjolla n. 100:lle vantaalaiselle nuorelle syyskuusta 2020 alkaen.

 

Pidemmissä, 6 kk:n mittaisissa, työpajajaksoissa tähtäimenä on AMK-tutkinto-opiskeluun hakeutuminen. Jakson aikana suoritetaan Laurean tarjoamia avoimen AMK:n kursseja, joiden sisältö vaihtelee työelämätaidoista ICT-taitoihin. Nämä työpajajaksot alkavat loppusyksystä 2020 ja paikkoja on tarjolla 20-30 nuorelle.

 

Hankkeen keskiössä on tiivis yhteistyö pääkaupunkiseudun ICT-yritysten, sekä muiden mahdollista digitaalista osaamista kaipaavien työnantajien kanssa. Hanke jatkuu aina vuoden 2021 loppuun saakka. Mikäli yrityksesi haluaa tulla mukaan hankkeeseen tarjoamaan yhteistyötä tai mentorointia, ottakaa yhteyttä projektipäällikkö Mikko Turuseen.

 

“Hankkeen tarkoituksena on tarjota nuorille mielekästä ja luovaa tekemistä erilaisten projektien ja tehtävien avulla ja tätä kautta mahdollistaa työllistyminen ICT-alan monipuoliselle kentälle”   – projektipäällikkö Mikko Turunen

 

Vantaan Digipoint-hanke on osa valtakunnallista 6Aika Digipoint-hanketta, jossa ovat mukana Vantaan lisäksi Turun, Helsingin ja Espoon kaupungit sekä Laurea ja Metropolia AMK:t.

 

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Mikko Turunen

mikko.turunen@vantaa.fi

+358 43 826 8770

Uutiset
20.7.2021 Osaamisen johtaminen ohjaamaan uuden teknologian hyödyntämistä
5.7.2021 SuomiAreena 16.7.2021: Uuden teknologian hyödyntämiseen tarvitaan osaava ammattilainen
28.6.2021 Kaupunkiviljelykokeiluista vauhtia omaan tuotekehittelyyn
23.6.2021 Työntekijävalinnassa ratkaisevat koulutus, kielitaito ja asenne, ei syntyperä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa