Vantaa menu, reseptiikka

 

Vantaan kärkiklustereihin kuuluvan ruoka- ja juomakokonaisuuden yhteydessä perustettu Vantaa Menu -työryhmä toteutti helmikuussa ensimmäisen luonnoksen reseptiikasta, ja se koekeitettiin ja maistettiin Varian Hiekkaharjun ruokapalveluiden koekeittiössä Varian ammattikeittiöön harjoittelevien oppilaiden ja yhteistyökumppaneiden voimin.

Mukana ensimmäisessä koekeittotilaisuudessa olivat Arvo Kokkosen kala, Tammisen liha, Helsienen osterivinokkaat, Little Gardenin versot, Lantmännen Unibaken leivät, Valion sulatejuustot ja Myrttisen kurkut. Kaikkia raaka-aineita ei luonnollisestikaan Vantaalla kasvatettuna tai tuotettuna saa, mutta menussa on huomioitu vahva kytkös Vantaaseen ja paikalliseen osaamiseen. Selvityksessä on myös mahdollisuudet hyödyntää keittiöissä yritysten ylijäämää hävikin vähentämiseksi.

Ensimmäisen koekeittiön tulokset lupaavat hyvää Vantaa Menulle. Niin liha, kala kuin vegeannoksetkin olivat esimaisteluraadin mielestä herkullisia jo nyt luonnosvaiheessa. Koekeittiössä kokeillaan useita eri annoksia, joista ravintolat valitsevat ne, jotka ottavat tarjolle. Testauksessa on myös alku- ja jälkiruokia. Teemana kaikille annoksille on yhdessä syöminen ja Vantaalaisuus.

Covid-19 virusepidemian vuoksi Vantaa Menuun liittyviä tilaisuuksia ja julkaisuaikataulua joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan. Suunnitelmia ei ole haudattu, vaan muutos- ja kehitystyö on parhaillaan käynnissä. Vantaa Menu yhteistyö tulee myös jatkumaan sen jälkeen, kun ensimmäinen pilottijakso on saatu käynnistettyä. Tarkoituksena on vakiinnuttaa yhteistyötä vantaalaisen ruoka- ja juomatoiminnan ympärillä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan yrityksesi kanssa toimintaan, niin ota yhteyttä. Myös vaihtoehtoisia ratkaisuja etsitään – pysykäähän kuulolla!

Mukana ovat Ravintola Koto Rajatorpassa, Ravintola Wanda’s Kitchen & Lounge Myyrmäessä, Ravintola Kuninkaan lohet Viinikkalassa, sekä Ravintola Oklahoma ja Ravintola Zilla Tikkurilassa. Helsingin Sanomat mainitsi myös Vantaa Menun 13.3.2020.

Lisätietoja:

Susanah Aalto, Vantaan kaupunki / The City of Vantaa
Projektiasiantuntija, Kasvun ekosysteemit
040 186 0591
susanah.aalto@vantaa.fi

Kaisa Ahonen, Vantaan kaupunki / The City of Vantaa
Projektipäällikkö, Kasvun ekosysteemit
040 193 2177
kaisa.t.ahonen@vantaa.fi

 

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa