Vantaan 42. elinkeinopäivässä kaupunki myönsi Vantaa-mitalin Fazerille

Fazerille myönnetty Vantaa-mitali on tunnustus menestyksekkäästä työstä Vantaan elinvoimaisuuden kehittämisessä. Fazer sai mitalin tunnustuksena pitkäaikaisesta, uudistumiskykyisestä ja ansiokkaasta yritystoiminnasta sekä merkittävästä työstä kaupungin elinkeinoelämän hyväksi. ”Vantaalainen, ikoninen klassikko Fazer -konserni on tehnyt vuodesta toiseen upeaa kehitystyötä ja työllistänyt vakaasti läpi heiluvien suhdanteiden”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala sanoi tilaisuudessa.

Fazerin suurin yksittäinen tuotantoalue sijaitsee Vantaalla. Vaaralan Fazerilassa on kaikkiaan yli 1600 työntekijää, ja alueella valmistetaan suklaata, keksejä, leipää sekä makeita leivonnaisia. Myös Fazerin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Vantaan vetovoimaa tukee myös syksyllä 2016 ovensa avannut Fazer Experience -vierailukeskus, jossa kävi vuonna 2017 yli 180 000 vierailijaa.

Vantaa-mitalin otti vastaan Fazer-konsernin talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja Jouni Grönroos. ”Kuten Fazer, myös Vantaa on näinä vuosina kasvanut ja kehittynyt. Olemme iloisia, että kasvusta ja kaupunkirakenteen tiivistymisestä huolimatta Vantaalla on tilaa myös kaltaisellemme modernille ruokayhtiölle”, hän totesi mitalia vastaanottaessaan.

Elinkeinopäivän teemana kansainvälisen kaupan tulevaisuus

Vantaan 42. elinkeinopäivä pureutui vapaakauppaan ja kansainvälisen kaupan tulevaisuuteen. ”Ihmisten ja tavaroiden vapaan liikkuminen on pitkälti mahdollistanut Vantaan menestymisen, sillä meille on kehittynyt monipuolinen elinkeinorakenne ja täällä toimii paljon kansainvälisiä yrityksiä”, aloitti kaupunginjohtaja Ritva Viljanen oman puheenvuoronsa.

Erityisesti lentoaseman kupeessa sijaitseva Aviapoliksen alue vetää puoleensa kansainvälisiä yrityksiä. Vuonna 2015 Aviapoliksessa oli 459 kansainvälisen yrityksen toimipistettä. ”Aviapolis on keskeinen kehittämisalue Vantaalla, ja sen kehittämisen painopiste on hieman siirtymässä yritystoiminnasta asumiseen. Yritykset tarvitsevat tekijöitä, ja siksi on tarpeen saada alueelle myös asumista. Haluamme luoda sellaista ympäristöä, jossa yritykset voivat kehittyä ja kasvattaa liiketoimintaansa, ja jossa työntekijät viihtyvät”, Viljanen jatkoi.

Lentokentän ympäristöllä eli Aviapoliksen alueella on merkittävä valtakunnallinenkin tehtävä kasvun kiihdyttäjänä, se on Suomen nopeimmin kasvava yritysalue. Vantaalle on syntynyt lähes 10 000 uutta työpaikkaa muutaman viimeisen vuoden aikana.

Uutiset
20.1.2022 Yrityksille tietoa, näkökulmia, esimerkkejä ja tukea ilmastoasioihin
19.1.2022 How Vantaa became my home
13.1.2022 Ilmasto 💙 yritykset -webinaarisarja
11.1.2022 ”Get to know our International Talent Ali Basem Al-Darraji ”
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa