Vauhtia yrityksille ja kaupunkielämälle Urban Tech-kasvuohjelmasta

Hyvän kaupunkielämän mahdollistavat ja sitä parantavat yritykset ovat Vantaalla tärkeässä osassa. Yritysten määrällä mitattuna rakennusala ja kiinteistöhuolto ovat toimialoina suurimmat ja kuuluvat kaupungin kärkiklustereihin. Kestävän kehityksen varmistamiseksi Vantaalla on koostettu resurssiviisauden ja kiertotalouden tiekartat. Myös kaupunkiliikenteeseen on panostettu: lentokentän, kehäradan ja tulevaisuuden Vantaan ratikan lisäksi Vantaalta löytyy sekä hyvä tieverkosto että kehittyvä kevyen liikenteen rakenne kaupunkipyörineen. Uusimpana yrityskehityksen kärkiteemana on ruoka etenkin kaupunkiolosuhteissa, ja Metropolia AMK:n Myyrmäen kehitysympäristö Urban Farm Lab toimiikin tässä ennakkoluulottomana edelläkävijänä.

Kehittyvän kaupungin haasteita ratkaisevat yritykset ovat kohderyhmänä myös uudessa Urban Tech-kasvuohjelmassa, joka käynnistyy kesäkuussa. Mukana on yhdeksän eri aloja ja eri kehitysvaihetta edustavaa yritystä, joiden myynti-, kansainvälistymis- ja rahoitusosaamista kehitetään asiantuntijoiden ja mentoreiden avulla lokakuuhun asti. Yritykset myös linkitetään Vantaan kärkiklustereihin, joiden toiminnassa etenkin teknologiset ratkaisut ja datatalous ovat tärkeässä osassa.

Ohjelmaan valitut yritykset ovat 360 Kuvapalvelu, Biila, Bout, caucO, Finn-ID, Intellectual Farms, Kotopro, Smartwatcher ja Solixi. Olemme iloisia, että mukaan saatiin eri toimialoilta joukko erilaisia yrityksiä, joilla on yhteisenä tavoitteena kaupunkielämän kehittäminen teknologisin ratkaisuin. Esittelemme mukana olevat yritykset tarkemmin syyskauden alussa, joten seuraathan mukana!

Valmennusohjelman toteuttaa 6Aika Kasvun ekosysteemit -hanke Vantaalla, ja sen toteutuksessa hyödynnetään 6Aika-kaupunkien aiempia kokemuksia menestyksekkäistä kasvuohjelmista. Kumppanina Vantaan toteutuksessa on Golden Gateway Oy, joka toimii jatkossa Nordic Startup Ventures -brändin alla. ”Olemme ilolla mukana kiihdyttämässä yrityksiä kasvuun Vantaalla. Kevään aikana tehty muutos on-site valmennuksesta virtuaaliseksi mahdollistaa parhaat palat molemmista maailmoista. Yhdessä Nordic Startup Venturesin tiimillä odotamme innolla valmennuksen alkua”, kertoo valmentaja Tomi Terentjeff.

6Aika Kasvun ekosysteemit –hankkeessa kuutoskaupungit tukevat kasvuhakuisten yritysten tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa kehittämällä innovaatiopalveluja ja -verkostoja yrityksiä varten.

Projektipäällikkö Kaisa Ahonen kaisa.t.ahonen(a)vantaa.fi +358 40 193 2177

Projektiassistentti Sirkku Alaluusua sirkku.alaluusua(a)vantaa.fi +358 40 162 8308

 

Uutiset
25.9.2020 Get to know our International Talent Amalia
25.9.2020 Kutsu työpajaan yrityksille: Kansainvälisen osaajan rekrytoinnin sujuvoittaminen
24.9.2020 Tänä vuonna juhlitaan viisivuotiasta Reilua Vantaata
23.9.2020 Finwe Oy mukaan digitaalinen kohtaaminen palveluasumisessa -kokeiluun
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa