Vuokrahyvityksiä yrityksille ja yhteisöille

Ajankohtainen koronatilanne on vaikeuttanut kaupungin tiloissa tai tonteilla toimivien yritysten ja yhteisöiden toimintaa. Vantaa on päättänyt vuokrahelpotuksista yrityksille ja yhteisöille. Kaupungin vuokraamien liiketilojen ja maanvuokrien osalta myönnetään yrityksille ja yhteisöille vuokravapautuksia ajalle 1.4. – 31.5.2020.

Vapautuksen edellytyksenä on muun muassa, että yrityksen tai yhdistyksen toimialaan kohdistuu viranomaisen päätöksestä johtuva toimintakielto tai liiketoiminnan kannalta merkittävä rajoitus.

Järjestöjen vuokranhyvitystä arvioitaessa otetaan huomioon kaupungin vuosien 2019 – 2020 aikana maksamat toiminta-avustukset.

Yritykset, joiden toiminta on suljettu, kuten ravintolat ja kahvilat, ovat saaneet automaattisesti vuokravapautuksen. Niiden ei tarvitse tehdä hakemusta. Mikäli Vantaan kaupungilla on saatavia yritykseltä tai yhteisöltä, ei hyvitystä myönnetä. Hyvitystä ei kuitenkaan estä kaupungin aiemman linjauksen mukaisesti koronapandemian vuoksi sovittu vuokran maksulykkäys.

Vantaan vuokralaisena olevat järjestöt ja tontin kaupungilta vuokranneet yritykset voivat hakea hyvitystä vuokriin. Hakemuksessa tulee kuvata ne vaikutukset, joita epidemiasta johtuvilla viranomaisten rajoitustoimenpiteillä on ollut yritystoimintaan.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan 15.6.2020 mennessä Vantaan kaupungin kirjaamoon (linkki kirjaamon yhteystietoihin). Hakemuksen oheen tulee liittää yrityksen tai yhteisön vuoden 2019 tuloslaskelma ja tase. Niiden ei tarvitse olla vahvistettuja, vaan tämänhetkinen tilanne riittää.

Lisätietoja antaa

tilavuokrista Sari Lindqvist, sari.lindqvist@vantaa.fi

tonttivuokrista Armi Vähä-Piikkiö Armi.vaha-piikkio@vantaa.fi

 

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa