Vuokrahyvityksiä yrityksille ja yhteisöille

Ajankohtainen koronatilanne on vaikeuttanut kaupungin tiloissa tai tonteilla toimivien yritysten ja yhteisöiden toimintaa. Vantaa on päättänyt vuokrahelpotuksista yrityksille ja yhteisöille. Kaupungin vuokraamien liiketilojen ja maanvuokrien osalta myönnetään yrityksille ja yhteisöille vuokravapautuksia ajalle 1.4. – 31.5.2020.

Vapautuksen edellytyksenä on muun muassa, että yrityksen tai yhdistyksen toimialaan kohdistuu viranomaisen päätöksestä johtuva toimintakielto tai liiketoiminnan kannalta merkittävä rajoitus.

Järjestöjen vuokranhyvitystä arvioitaessa otetaan huomioon kaupungin vuosien 2019 – 2020 aikana maksamat toiminta-avustukset.

Yritykset, joiden toiminta on suljettu, kuten ravintolat ja kahvilat, ovat saaneet automaattisesti vuokravapautuksen. Niiden ei tarvitse tehdä hakemusta. Mikäli Vantaan kaupungilla on saatavia yritykseltä tai yhteisöltä, ei hyvitystä myönnetä. Hyvitystä ei kuitenkaan estä kaupungin aiemman linjauksen mukaisesti koronapandemian vuoksi sovittu vuokran maksulykkäys.

Vantaan vuokralaisena olevat järjestöt ja tontin kaupungilta vuokranneet yritykset voivat hakea hyvitystä vuokriin. Hakemuksessa tulee kuvata ne vaikutukset, joita epidemiasta johtuvilla viranomaisten rajoitustoimenpiteillä on ollut yritystoimintaan.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan 15.6.2020 mennessä Vantaan kaupungin kirjaamoon (linkki kirjaamon yhteystietoihin). Hakemuksen oheen tulee liittää yrityksen tai yhteisön vuoden 2019 tuloslaskelma ja tase. Niiden ei tarvitse olla vahvistettuja, vaan tämänhetkinen tilanne riittää.

Lisätietoja antaa

tilavuokrista Sari Lindqvist, sari.lindqvist@vantaa.fi

tonttivuokrista Armi Vähä-Piikkiö Armi.vaha-piikkio@vantaa.fi

 

Uutiset
15.4.2021 Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4.
13.4.2021 Miten tukea monikielistä työyhteisöä? - webinaari
13.4.2021 Talent Vantaa auttaa löytämään kansainväliset osaajat
31.3.2021 6Aika ja kokeilujen Vantaa: Kokeiluissa kääritään hihat
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa