Yksi työkeikka voi muuttaa nuoren elämän!

Lyhytkin työkokemus on nuorelle arvokas ja auttaa nuorta oppimaan työelämästä sekä tarjoaa tärkeän onnistumisen kokemuksen. Yrityksen kannalta nuoren antama työpanos on hyvä lisä moniin töihin ja voi helpottaa tulevaisuuden rekrytointeja.

Vantaan nuorisopalvelut tukee nuorten työelämätaitojen kehittymistä ja mahdollistaa nuorten ensimmäisiä työkokemuksia. Vantaan nuorisopalvelut haluaa haastaa yritykset mukaan yhteistyöhön, joka mahdollistaa nuorille työllistymisen lyhyisiin kesä- tai keikkatöihin.

Yhteistyön kautta yritys voi palkata työelämävalmennetun nuoren töihin. Työn sisällön, keston ja toistuvuuden yritys voi määritellä itse. Vantaan nuorisopalvelut tukee yritystä ja työntekijää koko työjakson ajan. Nuoren palkkaaminen tapahtuu Work Pilots -sovellusta hyödyntäen, jonka kautta myös työnantajavelvoitteet hoituvat kätevästi.  Jatkossa tuttuja nuoria on helpompi palkata uudelleen, esimerkiksi lyhytaikaiseksi avuksi tai kesätöihin. Juuri oikein työntekijän löytyessä pidempiaikainen työsopimuskin on toki mahdollinen.

Sähköiset keikkatyöalustat kasvattavat suosiotaan 

Työttömyysturvan aktiivimallin voimatulon myötä erilaiset keikkatyöalustat ovat yleistyneet kovaa vauhtia. Tähän ovat vaikuttaneet niin työantajien tarve saada nopealla aikataululla luotettavaa työvoimaa esimerkiksi kiireavuksi tai sijaisuuksiin kuin työntekijöiden halu tehdä joustavasti erilaisia töitä. Keikkatyöalustojen ideana kohtauttaa työntarjoaja ja -tekijä: molemmat luovat palveluun oman profiilinsa. Kun työstä on sovittu ja se on suoritettu, palkanmaksu ja lakisääteiset asiat hoituvat palvelun kautta. Erityisesti nuoret työntekijät ovat ottaneet keikkatyösovellutukset innolla vastaan. 

Keikkatyöalustojen palveluntarjoajia ovat muun muassa Work PilotsTreamer ja SuoraTyö.fi.

Kiinnostuitko yhteistyöstä nuorisopalveluiden kanssa? Lisätietoja saat Miia Siitoselta (0400 427715 tai miia.siitonen@vantaa.fi) tai Marjut Eskolalta (050 312 4501 tai marjut.eskola@vantaa.fi). Tervetuloa mukaan etsimään juuri teille sopiva uusi työntekijä ja samalla työllistämään alueen nuoria matalalla kynnyksellä!

Uutiset
19.10.2021 Get to know our International Talent, Ph.D Anna Lenkewitz-Salminen
19.10.2021 Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen
5.10.2021 StartUpCities Málaga Summit 24th of November
1.10.2021 VTT:n blogi: Yhteiskunnan isot haasteet eivät ratkea ilman yhteistyötä
Katso kaikki uutiset
Business Vantaa