Hakulomake yksinyrittäjän koronatuesta vantaalaisille yrityksille on avattu. Lue ohjeet huolellisesti ennen hakulomakkeelle siirtymistä. Linkki on tämän sivun lopussa.

Yksinyrittäjien tukea on mahdollista hakea 30.9.2020 saakka, ja korvausta voi saada ajalta 16.3. – 31.8.2020

Tarkemmat ohjeet siitä, kenelle tuki on tarkoitettu ja tuen myöntämisen ehdoista yms. löydät täältä.

Hakulomake ei toimi Internet Explorer-selaimella, käytäthän muita selaimia.

HUOM! Hakulomaketta ei voi tallentaa, joten huomioithan että sinulla on valmiina kaikki hakemuksen täyttöön vaadittava materiaali. Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Tarkista ensin, että yrityksesi kotipaikka YTJ:ssä on Vantaa. Jos kotipaikka on joku muu kunta, hae tukea siitä kunnasta.

Huolellisesti toimitetut täydelliset liitteet lyhentävät hakemuksesi käsittelyaikaa.

Tarvittavia tietoja:

Y-tunnus (jos on)

Yritysmuoto

YEL-vakuutusnumero

Yritystoiminnan aloitusajankohta

Pankkiyhteys (IBAN)

Tiedot mahdollisista myönnetyistä de minimis -tuista viimeisen kahden verovuoden aikana.

Hakemukseen tarvittavat liitteet:

Tilinpäätös 2019/viimeisin tilinpäätös TAI Veroilmoitus 2019/viimeisin veroilmoitus

Jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020 (esimerkiksi kuukausittaiset tiliotteet sen todentamiseksi miten myynti kehittynyt 16.3. jälkeen)

Verovelkatodistus: Verovelkatodistuksen voi hankkia OmaVero-palvelusta tilaamalla todistuksen ja lataamalla todistuksen välittömästi palvelusta. Ohjeet tilaamiseen. Mikäli verovelkoja on, hakijan tulee esittää tieto Verohallinnon hyväksymästä suunnitelmasta verovelan maksamiseksi, ulosoton vastaavasta suunnitelmasta tai tehdystä maksujärjestelyhakemuksesta.

Muuta huomioitavaa:

Avustuksen hakijan tulee huomioida, että kunnan hyväksyessä hakemuksen syntyy hakijan ja kunnan välille valtionavustuslain 7 § 3 momentin mukainen sopimus. Avustuksen saajan tulee sopimukseen perustuen viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai ilmeisen perusteettomasti saamansa avustus.

Väärinkäyttötapauksessa kunta voi vaatia maksetun avustuksen palautettavaksi. Tuen saaja sitoutuu antamaan tarvittaessa tuen myöntäjälle tarvittavat tiedot sen varmistamiseksi, että tukea ei ole haettu tukiehtojen vastaisesti.

Avustuksen myöntäneellä kunnalla sekä työ- ja elinkeinoministeriöllä on oikeus tarkastaa jälkikäteen, mihin tarkoitukseen tuki on käytetty.

 

TEM ohjeet yksinyrittäjille 

 

Jos tarvitset lisätietoa tai apua lomakkeen täyttämisessä, soita Yritysohjaamon neuvontapuhelimeen (avoinna ma-pe, klo 9-11) 050 302 6391 tai lähetä mailia Elinkeinopalvelut(ät)vantaa.fi

HUOM! Hakulomake ei toimi Internet Explorer-selaimessa.

Hakulomakkeelle tästä

Business Vantaa